The Card Counter (2021): Najbolji krimići i akcije

The Card Counter (2021): Najbolji krimići i akcije
Photo: YouTube Focus Features

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu, triler, akcijski i kriminalistički film The Card Counter, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

The Card Counter

Godina filma: 2021

Distribucija: Focus Features

Filmsaki žanr: Akcija, drama, triler, kriminalistički film

Režija: Paul Schrader

Uloge: Billy Slaughter, Oscar Isaac, John Ceallach, Joel Michaely, Willem Dafoe i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film, koji je napisao i režirao Schrader, prati Williama Tella, kockara i bivšeg vojnika koji kreće u preobražavanje mladića koji se želi osvetiti zajedničkom neprijatelju iz svoje prošlosti. Tell samo želi igrati karte.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Triler

Triler (eng. thriller) je široki žanr koji obuhvaća film, književnost i televiziju. Triler karakteriziraju dinamika, neprestana akcija i vješti junaci koji moraju osujetiti planove moćnijih i bolje opremljenih zlikovaca. Često se koriste književna sredstva kao što su napetost, skretanje pozornosti i napeti završetci.

NE PROPUSTI  The Human Stain (2003): Najbolji filmovi Roberta Bentona

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film The Card Counter i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: