Citati o đavlu koji će vas natjerati na razmišljanje

Citati o đavlu koji će vas natjerati na razmišljanje
Citati

U ovoj objavi su vam na raspolaganju za čitanje citati o đavlu. Ti citati su bili i ostati će zanimljivi, te će vas isti dobro natjerati na razmišljanje. Đavo ili Sotona je pali anđeo, personifikacija zla, neprijatelj ljudi i Boga. Ako vas zanima, pročitajte neke citate evanđelja. Ne zaboravite komentirati ove citate.

Najbolji citati o đavlu

I đavo može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
William Shakespeare

Podložite se dakle Bogu! Oduprite se đavlu i pobjeći će od vas! Približite se Bogu i on će se približiti vama! Očistite ruke, grešnici! Očistite srca, dvoličnjaci! (Jakov 4,7.8)

Duh tada odvede Isusa u pustinju da ga đavao iskuša. (Matej 4,1)

Obucite svu opremu Božju da se mognete oduprijeti lukavstvima đavlovim. (Efežanima 6,11)

On, trajni lik Božji, nije se kao plijena držao svoje jednakosti s Bogom, nego sam sebe “oplijeni” uzevši lik sluge, postavši ljudima sličan; obličjem čovjeku nalik, ponizi sam sebe, poslušan do smrti, smrti na križu. (Filipljanima 2,6-8)

Zanimljivi citati

Kako pade sa nebesa, Svjetlonošo, sine Zorin? Kako li si oboren na zemlju, ti, vladaru naroda? U svom si srcu govorio: “Uspet ću se na nebesa, povrh zvijezda Božjih prijesto ću sebi dići. Na zbornoj ću stolovati gori na krajnom sjeveru. Uzaći ću u visine oblačne, bit ću jednak Višnjemu. “ (Izaija 14,12-14)

Srce ti se uzoholi zbog ljepote tvoje, mudrost svoju odnemari zbog svojega blaga! (Ezekiel 28,17)

Savršen bješe na putima svojim od dana svojega rođenja dok ti se u srcu ne zače opačina.(Ezekiel 28,15)

I nasta rat na nebu: Mihael i njegovi anđeli zarate se sa Zmajem. Zmaj uđe u rat i anđeli njegovi, ali ne nadvlada. I ne bijaše im više mjesta na nebu. Zbačen je Zmaj veliki, Stara zmija – imenom Đavao, Sotona, zavodnik svega svijeta. Bačen je na zemlju, a s njime su bačeni i anđeli njegovi. (Otkrivenje 12,7-9)

NE PROPUSTI  Citati o izdaji koji će vas sigurno oduševiti

Vama je otac đavao i hoće vam se vršiti prohtjeve oca svoga. On bijaše čovjekoubojica od početka i ne stajaše u istini jer nema istine u njemu: kad govori laž, od svojega govori jer je lažac i otac laži. (Ivan 8,44)

Nezaboravni citati o đavlu

Tko čini grijeh, od đavla je jer đavao griješi od početka. Zato se pojavi Sin Božji: da razori djela đavolska. (1. Ivanova 3,8)

Podložite se dakle Bogu! Oduprite se đavlu i pobjeći će od vas! Jakov 4, 7

Otrijeznite se! Bdijte! Protivnik vaš, đavao, kao ričući lav obilazi tražeći koga da proždre. Oprite mu se stameni u vjeri znajući da takve iste patnje podnose vaša braća po svijetu. 1. Petrova 5, 8-9

Koji su vam za izdvojiti citati o đavlu? Možete nam reći u komentarima ove objave. Hvala

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.