Divlji vepar i srna leže zajedno u snijegu

Divlji vepar i srna leže zajedno u snijegu
Zanimljive divlje životinje

Za ovu objavu smo odabrali sa YouTube jedan zanimljiv video u kojemu divlji vepar i srna leže zajedno u snijegu. Video će vas sigurno zabaviti, oduševiti i natjerati na razmišljanje koliko su te divlje životinje zanimljive.

Divlji vepar i srna se vole

Negdje u prirodi, šumi netko je snimio ove dvije zanimljive životinje različite vrste kako mogu biti zajedno. Zima je, snijeg, te njih dvoje leže jedno uz drugo i griju se. Zaista ih je divno vidjeti ovako zajedno. Priroda je čudo, te bi ljudi još dosta toga sigurno mogli naučiti i naravno činiti sve da se štiti da se maksimalno čuva biljni i životinjski svijet.

VIDEO

Divlja svinja

Divlja svinja (lat. Sus scrofa), bliski je rođak domaće svinje, živi u čoporima uglavnom oko vlažnih šuma. To je krupna divlja životinja koja se dosta lovi jer je u nekim zemljama jako brojna. Za tu brojnost je zaslužan veći broj mladih i vrlo malo prirodnih neprijatelja. Izuzetno brzo trči, ali dobar je i plivač. Odrasli primjerci mogu biti visoki od 90-100 cm, a dugački od 120-160 cm.

Masa im varira ovisno koje je godišnje doba i može prijeći 300 kg kod mužjaka – vepra, dok ženke mogu biti teže od 150 kg. Ženke postaju spolno zrele s 10 mjeseci, a mužjaci nekoliko mjeseci kasnije. Međutim, ne pare se prije navršenih 18 mjeseci, osim ako nije došlo do poremećaja prirodne ravnoteže.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Srna

Srna (obična srna, lat. Capreolus capreolus) je šumska životinja iz porodice jelena koja je zemljopisno rasprostranjena na većini područja Europe. Odrastao mužjak zove se srndać ili srnjak.

Izgled srne ukazuje na skladno, vitko, lagano i vrlo pokretno tijelo. Leđa su nešto viša od grebena. Noge su vitke i duge, papci crni. Srne unatoč tome ipak nisu ustrajni trkači. Rep je kratak i jedva vidljiv. Duljina od njuške do repa iznosi 130-140 cm, a visina u grebenu 75 cm.

NE PROPUSTI  Jeziva mjesta snimljena kamerom noću

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li vam se svidio ovaj video gdje leže divlji vepar i srna? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: