The Cabin in the Woods (2011): Film Drewa Goddarda

The Cabin in the Woods (2011): Film Drewa Goddarda
Photo: YouTube Lionsgate Movies

Ispod možete pročitati kratak opis za komediju, akciju, triler, misteriju i horror film The Cabin in the Woods (Koliba u šumi), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film The Cabin in the Woods

Godina filma: 2011

Filmski žanr: Akcija, komedija, triler, misterija, horror

Režija: Drew Goddard

Uloge: Peter Kelamis, Tim DeZarn, Dan Shea, Sigourney Weaver, Anna Hutchison i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Pet tinejdžera odlazi na vikend u osamljenu kolibu u šumi. Dolaze kako bi otkrili da su prilično izolirani i da nemaju načina komuniciranja s vanjskim svijetom. Kad se vrata podruma otvore, oni naravno idu dolje istražiti. Pronalaze neobičan asortiman relikvija i zanimljivosti, ali kad jedna od žena, Dana, pročita iz knjige, probudi obitelj smrtonosnih ubojica zombija. Međutim, događa se mnogo više nego što se čini.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Zola (2020): Najbolje drame, komedije i krimi filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film The Cabin in the Woods i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: