Conquest 1453 (2012): Najbolje drame i povijesni filmovi

Conquest 1453 (2012): Najbolje drame i povijesni filmovi
Photo: YouTube aksoyfilm

Ispod možete vidjeti kratak opis za dramu, akcijski i povijesni film Conquest 1453, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Conquest 1453

Godina filma: 2012

Filmski žanr: Akcija, drama, povijesni film

Režija: Faruk Aksoy

Uloge: Lili Rich, Cengiz Coskun, Devrim Evin, Dilek Serbest i drugi.

Kratak opis radnje filma:

Conquest 1453 (Fetih 1453 ) je turski epski, povijesni i akcijski film iz 2012. godine, koji je režirao Faruk Aksoy, a producirali Faruk Aksoy, Servet Aksoy i Ayşe Germen. 1453. godine bizantski glavni grad Konstantinopol je okružen Turcima Osmanlijama. Konstantinopol je postao samo sjena njegove nekadašnje velike slave, dok se Osmansko carstvo nastavlja širiti.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

Većina filmskih žanrova ima svoj prototip u drugim umjetničkim izričajima, osobito u književnim žanrovima.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  The Forever Purge (2021): Horror, trileri i akcijski filmovi

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Drama

Drama znači radnja. Ona obuhvaća sve književne vrste namijenjene izvođenju na pozornici, a koje svoj pravi smisao dobivaju u kazališnoj predstavi.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Conquest 1453 i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: