Čudesne moći životinja: Mačak čarobnjak

Sve vrste mačaka imaju neke čudesne moći i predenjem mogu ubrzati zacijeljivanje kostiju i do devet puta te pomoći oboljelima od bolesti dišnih puteva i migrene.

Čudesne moći životinja: Mačak čarobnjak
Životinje pomažu

U Sjedinjenim Američkim Državama čak 55 milijuna ljudi drži kod kuće pse, a 60 milijuna mačke. Najnovija saznaja o potonjima iznenadila su znanstveni svijet.

Zanimljive su te čudesne moći mačaka

Prvo je u časopisu Američke Udruge veterinara objavljeno zapažanje da mačke izuzetno rijetko obolijevaju od bolesti kostiju i zglobova. Čak su kod njih mijelomi i osteosarkomi praktično nepoznati. Osim toga, nitko nije mogao objasniti slučajeve kada su mačke preživjele padove s katova viših od desetog. Rekorderka je čak s 45. kata. Tek će dr Elizabeth von Muggenthaler, specijalist za bioakustiku zaključiti da sve vrste mačaka imaju čudesne moći obnavljanja kostiju i to zahvaljujući osobitim frekvencijama koje emitiraju svojim predenjem!

Obavila je mjerenja s 44 vrste mačaka i ustanovila da se frekvencije zadovoljnog mačjeg mumlanja nalaze u rasponu između 20 i 140 Hz. Te se vrijednosti za domaće mačke svode na 25 do 50 Hz. Otuda duhovita opaska veterinara: „Ako mačku zatvorite u sobu s hrpom polomljenih kostiju, kosti će zarasti…”.

Tigrovi, pume, jaguari, leopardi i mačke općenito mogu svojim predenjem potaknuti i lučenje protuupalnih kemikalija u tijelu. Izgleda da iste djeluju i protiv bolova.
Neobičan dar evolucije zadivljuje istraživače koji su na 20 minuta dnevno izvrgavali piliće stajanju na ploči koja je vibrirala frekvencijama mačjeg predenja i utvrdili da im kosti bolje zarastaju i brže cijele ako su slomljene. I gustoća je kostiju bila veća kod takvih pilića. U tijeku su ispitivanja na ljudima jer se vjeruje da mačje predenje može barem usporiti osteoporozu. Od nje danas pati većina starijih osoba. Do sada su radovi Dr Clintona Rubina već pokazali da je to moguće. Nešto slično pokazuju i iskustva nekih ukrajinskih liječnika.

Ljekovito predenje mačke

Izgleda da mačke mogu utjecati i na rad svojih pluća. Na to upućuje podatak da su bolesti dišnih puteva i srca kod mačaka također nepoznate. Ili, bolje rečeno, svi problemi nastaju gotovo trenutno nakon što mačka počne presti. Dr T.F. Cook opisuje slučaj teško ozlijeđene mačke koju su htjeli eutanazirati jer je disala vrlo teško. No, odmah nakon što je počela presti, disanje se normaliziralo. Kako su kod poremećaja disanja u pitanju neke druge frekvencije, Muggenthalerova zaključuje da mačke poznaju način finog podešavanja frekvencija za vrijeme predenja. Tako mogu prilagoditi tu prirodnu praksu problemu koji ih muči. I doista, pokazalo se da rane kod mačaka zacijeljuju brzo i bez prethodne nekrotizacije tkiva, a za to treba opet neka druga vibracija.

Dakako, najzanimljivije je pitanje: mogu li ljudska bića koristiti umjetno stvorene vibracije koje inače proizvode mačke predenjem. Ili, blizinu samih mačaka, kako bi se izliječili od raznih bolesti?
Sve je više argumenata koji govore u korist toga da su mačke istinski prirodno nadareni iscjelitelji. Ima onih koji kategorički tvrde da mogu i najjači napadaj migrene zaustaviti gotovo trenutno ako legnu glavom okrenuti prema mački koja prede. Mnogi izvještavaju o tome kako su se brzo oporavili nakon kirurških zahvata na zglobovima i kostima, samo držeći mačku u krilu. Svemirske agencije ne skrivaju interes za bilo koju metodu koja bi mogla spriječiti neizbježan gubitak na gustoći kostiju astronauta koji se događa u uvjetima bestežinskog stanja.

Stimulatori

Rusi već godinama koriste ono što možemo nazvati vibracijskom terapijom predenjem u sportu, za podizanje gustoće kostiju kod natjecatelja. Za to koriste specijalne stimulatore koji emitiraju frekvencije poznate iz izučavanja predenja mačaka. Mnogo se očekuje i od učinka ovog fenomena na plućima. Naime, frekvencije koje deblokiraju dišne puteve kod mačaka mogle bi predstavljati rješenje za brojne astmatičare a i tu neki vide korist i za sportaše.
Ima li kraja iznenađenjima koja dolaze iz prirode i svakim nas danom podsjećaju da se neka od najboljih rješenja za probleme koje imamo u životu upravo i nalaze u toj prirodi na čiju moć često zaboravljamo?

Izvor: Facebook – Drago Plečko

VAŽNA NAPOMENA: Ova objava je isključivo informativnog karaktera. Za bilo kakav savjet, dijagnozu ili liječenje obavezno se obratite svome liječniku!

Možda će vas zanimati i ovo: