Lego Star Wars Terrifying Tales (2021): Filmovi za djecu

Lego Star Wars Terrifying Tales (2021): Filmovi za djecu
Photo: YouTube Star Wars

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, avanturu i animirani film za djecu Lego Star Wars Terrifying Tales, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Lego Star Wars Terrifying Tales

Godina filma: 2021

Filmski žanr: Akcija, avantura, animirani film

Režija: Ken Cunningham

Uloge: Dana Snyder, Raphael Alejandro, Trevor Devall, Mary Elizabeth McGlynn i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Nakon događaja iz Ratova zvijezda: Epizoda IX – Uspon Skywalkera (2019.), Poe Dameron i BB-8 moraju hitno sletjeti na vulkanski planet Mustafar gdje susreću pohlepnu i podmuklu Graballu Hutt.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Animacija

Animacija je slika u pokretu. Danas je možemo vidjeti na mnogo mjesta, ponajprije u kinu, na televiziji, mobilnom uređaju, računalu, na reklamnim panoima i sl. Vrlo je popularna jer napreduje kako se tehnologija širi. Danas se većina animacija pravi pomoću računalno generisanih slika (CGI). Računalna animacija može biti vrlo detaljna 3D animacija, dok se 2D računalna animacija može koristiti iz stilskih razloga, male propusnosti ili bržeg prikazivanja u stvarnom vremenu. Ostale uobičajene metode animacije primjenjuju tehniku stop motion na dvodimenzionalne i trodimenzionalne objekte poputizrezani papir, lutke ili glinene figure.

NE PROPUSTI  Night of the Animated Dead (2021): Animirani filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Lego Star Wars Terrifying Tales i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.