Devetnica svetoj Marti je molitva koja pomaže

Devetnica svetoj Marti je molitva koja se moli devet uzastopnih utoraka uz paljenje svijeće. Poznato je da ova svetica uslišava molitve za mnoge stvari – bez obzira kako teške bile – i prije devetog utorka.

Devetnica svetoj Marti je molitva koja pomaže
Molitve za pomoć

Lijepa devetnica svetoj Marti

Sveta Marto, utječem ti se za pomoć i zaštitu. Kao dokaz svoje ljubavi i vjere nudim ti ovo svjetlo svijeće koju ću paliti svakog utorka. Tješi me u svim mojim poteškoćama i po velikim milostima koje si dobila kada je Spasitelj boravio u tvojoj kući. Zauzmi se za moju obitelj i pomozi nam u svim našim potrebama, da nadvladamo sve nevolje, kao što si ti nadvladala zmaja pod svojim nogama. U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen. Oče naš…

Da li vam je pomogla devetnica svetoj Marti? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Pročitaj još: Molitva

Molitva je religiozni čin izgovaranja određenog teksta, u kojem se vjernici obraćaju Bogu.

Moliti znači razgovarati s Bogom i zadržavati se s njim, zahvaljivati, klanjati se, iznositi svoja razmišljanja i osjećaje, moliti ga nešto, slaviti ga i davati zadovoljštinu.

Čitava se vjera zasniva na molitvi. Ona je održava i utvrđuje u privatnom i javnom životu.

Katolici se, osim Bogu, mole i Blaženoj Djevici Mariji, svecima i anđelima čuvarima.

Na kraju molitve kaže se amen, kao riječ potvrđivanja, što znači “neka bude”.

IZVOR: Wikipedija

Bog

Bog je natprirodno biće koje vjernici smatraju božanskim ili svetim. Princip vjerovanja u jednog boga je monoteizam, u sklopu kojeg vjernici tim nazivom opisuju savršeno, nadljudsko biće, za koje se vjeruje da je stvoritelj svijeta i upravljač čovjekove sudbine.

IZVOR: Wikipedija

Religija

Religija (lat. religio, od religare – povezivati, okupljati) je, prema Hrvatskoj enciklopediji „sustav vjerovanja, etičkih vrijednosti i čina kojima čovjek izražava svoj odnos prema svetomu”. Subjektivna narav toga odnosa očituje se u osobnom životu, a objektivna u riječima, gestama, predmetima i vjerskim zajednicama.

IZVOR: Wikipedija

Možda će vas zanimati i ovo: