Dokumentarni filmovi: The Show (2021)

Dokumentarni filmovi: The Show (2021)
Photo: YouTube Shout! Factory

Ispod možete pročitati kratak opis za film The Show. Ako vas zanimaju još neki dokumentarni filmovi i drugi filmski žanrovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Dobri dokumentarni filmovi: The Show

Godina filma: 2021

Filmski žanr: Dokumentarni film

Režija: Nadia Hallgren

Uloge: The Weeknd

Kratak opis radnje filma:

Dokumentarac prati izradu 12-minutne predstave u veljači 2021., koju je vodio The Weeknd, a predvodio ju je jedanaestogodišnji redatelj.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati. Većina filmskih žanrova ima svoj prototip u drugim umjetničkim izričajima, osobito u književnim žanrovima.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

NE PROPUSTI  Schumacher (2021): Biografski i dokumentarni filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film The Show i ako jeste, koja je vaša ocjena filma i koji su vam najbolji dokumentarni filmovi koje ste pogledali do sada? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)