The Atomic Cafe (1982) je dobar dokumentarac

Ispod možete pročitati kratak opis za povijesni i dokumentarni film The Atomic Cafe, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmovi i filmski žanrovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili naziv filma i kliknete “Search”.

The Atomic Cafe (1982) je dobar dokumentarac
Photo: Screenshot YouTube video Kino Lorber

Film The Atomic Cafe

Godina filma: 1982

Filmski žanr: Dokumentarni film, povijesni film

Režija: Jayne Loader

Uloge: Hugh Beaumont, Ronald Reagan i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Ovaj dokumentarni film se sastoji od više dijelova propagandnih filmova iz 40-ih i 50-ih godina 20. stoljeća koje je izdala vlada SAD-a u vezi atomske bombe.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirat.

IZVOR: Wikipedija

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

NE PROPUSTI  Monty Python: Almost the Truth - The Lawyer's Cut (2009)

IZVOR: Wikipedija

Da li ste pogledali ovaj film The Atomic Cafe,  iako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Hvala!

Možda će vas zanimati i ovo: