End Game (2021): Komedije i kriminalistički filmovi

End Game (2021): Komedije i kriminalistički filmovi
Photo: YouTube Global Movie

Ispod možete vidjeti kratak opis za komediju i kriminalistički film End Game. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi ili filmovi, upišete u pretragu naziv filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

End Game

Godina filma: 2021.

Filmski žanr: Komedija, kriminalistički film, akcija

Režija: Xiaozhi Rao

Uloge: Andy Lau, Yang Xiao, Yi Cheng i drugi.

Kratak opis radnje filma:

End game je kinesko-hongkonška akcijska crna komedija iz 2021. godine, čiji je scenarist i redatelj Rao Xiaozh. Chen Xiaomeng kazališni je glumac koji jednostavno ne može uhvatiti predah u životu. Karijera mu je u lomu, ljubavni život je depresivan, pa čak ne može ni počiniti samoubojstvo.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

Većina filmskih žanrova ima svoj prototip u drugim umjetničkim izričajima, osobito u književnim žanrovima.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Eyes Wide Shut (1999): Filmovi Stanleya Kubricka

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film End Game i ako jeste, koja je vaša ocjena za film? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed! Koji su vam najbolji filmski žanrovi?

Možda će vas zanimati i ovo: