The Green Knight (2021): Drame i avanturistički filmovi

The Green Knight (2021): Drame i avanturistički filmovi
Photo: YouTube A24

Ispod možete vidjeti kratak opis za dramu i avanturistički film The Green Knight. Ako vas zanimaju još neki žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

The Green Knight

Godina filma: 2021.

Filmski žanr: Drama, fantazija, avantura

Režija: David Lowery

Uloge: Anaïs Rizzo, Alicia Vikander, Sarita Choudhury, Kate Dickie, Dev Patel, Barry Keoghan i drugi.

Kratak opis radnje filma:

The Green Knight je američki epski srednjovjekovni fantastični film iz 2021. godine koji je režirao, napisao, montirao i producirao David Lowery. Film je zasnovan na bezvremenskoj arturijanskoj legendi, priča priču o Sir Gawainu, nepromišljenom i svojeglavom nećaku kralja Arthura, koji kreće u odvažnu potragu da se suprotstavi istoimenom Zelenom vitezu.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

Većina filmskih žanrova ima svoj prototip u drugim umjetničkim izričajima, osobito u književnim žanrovima.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film The Green Knight  i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: