Istinita proročanstva iz Biblije su 100% pouzdana

U ovoj objavi možete pročitati nešto kad su u pitanju istinita proročanstva. Vjerujemo da će vas ta proročanstva iz Biblije natjerati na razmišljanje te naravno, dati vam poticaj da čitate Bibliju često.

Istinita proročanstva iz Biblije su 100% pouzdana
Zanimljivosti iz svijeta

Pismo i ispunjena istinita proročanstva

Proročanstva iz Starog i Novog zavjeta koja su bila ispunjena također pokazuju da je Biblija doista pouzdana. Pismo proriče rast i pad velikog kraljevstva poput Grčke i Rima (Daniel 2:39,40) i predskazuje uništenje gradova Tira i Sidona (Izaija 23). Uništenje Tira su zapisali drevni povjesničari. Oni su govorili o opsadi Tira koju je postavio Aleksandar Veliki koja trajala je 7 mjeseci. Kralj Nabukodonozor iz Babilona u 13 godina nije uspio pokoriti taj obalni grad i u cijelosti uništiti njegove stanovnike. Kroz opsadu 573. godine prije Krista, većina populacije Tira je odselila na otok koji se nalazio nešto manje od 1 km od Tira. Tu je bio okružen zidovima visokim 45 metara do dana osude, 332. godine kad je do Tira dosao Aleksandar Veliki. Kroz opsadu koja je trajala 7 mjeseci on je ispunio ostatak proročanstva.

Gle, Yahweh će ga otjerati i vrći će u more silu njegovu, i on će ognjem izgorjeti. [Zaharija 9:4]

I poplijeniće blago tvoje i razgrabiti trg tvoj, i razvaliće zidove tvoje i lijepe kuće tvoje razoriti, i kamenje tvoje i drva tvoja i prah tvoj baciće u vodu. [Ezekijel 26:12]

Proročanstva o Tiru

Koja govore o gradu kraj mora, uništenju Tira, ubijanju 8000 stanovnika i slanju 30000 ljudi u ropstvo. Da doprije, do otoka, on se koristio starim kamenjem grada Tira, tako ispunjajući proročanstvo Biblije. Bacajući kamenje u more načinio je nasip širok 60 metara i dopro do otoka. Aleksandrova smrt i ubojstvo njegovih dvojice sinova je također predskazano u Pismima. Evo još jedan primjer iz Biblije, a koji je potvrdila i arhelogija i povijest. Biblijska proročanstva su istinita i to je dokaz nadahnuća od vječnog Boga Yahweh.

NE PROPUSTI  Ezra 2: Biblija i Stari zavjet

Biblija sadrži brojna proročanstva, od kojih su se mnoga već ispunila. Preko proroka Izaije, koji je živio u osmom stoljeću pr. n. e., Jehova je prorekao da će grad Babilon biti uništen (Izaija 13:19; 14:22, 23). Objasnio je kako će se to točno dogoditi. Neprijateljska će vojska isušiti babilonsku rijeku i ući u grad bez borbe. To nije sve. Izaija je u svom proročanstvu čak naveo ime kralja koji će osvojiti Babilon — rekao je da će to biti Kir (Izaija 44:27–45:2).

Biblijski pisac Izaija prorekao je pad Babilona

Oko 200 godina nakon toga — u noći s 5. na 6. listopada 539. pr. n. e. — vojska se utaborila blizu Babilona. Tko je bio njen zapovjednik? Perzijski kralj imenom Kir. Sve je bilo spremno za ispunjenje zadivljujućeg proročanstva. No hoće li Kirova vojska ući u Babilon bez borbe, kao što je bilo prorečeno?

Babilonci su te noći imali gozbu i osjećali su se sigurnima iza masivnih gradskih zidina. U isto vrijeme Kir je lukavo skrenuo tok rijeke koja je protjecala kroz grad. Ubrzo je postala dovoljno plitka da su vojnici mogli pregaziti korito i doći do gradskih zidina. No kako će Kirova vojska prijeći babilonske zidine? Iz nekog razloga te su noći vrata grada nemarno ostala otvorena.

U vezi s Babilonom prorečeno je: “Nikad više neće biti nastanjen, neće ga više biti ni u jednom naraštaju budućem. Arapin ondje neće razapinjati šator svoj, niti će pastiri voditi stada svoja da počivaju ondje” (Izaija 13:20). Ovo proročanstvo nije samo predskazalo pad grada. Ono je pokazalo da će Babilon zauvijek ostati pust. Postoje dokazi da su se te riječi ispunile. Nenaseljeno mjesto gdje se nalazio drevni Babilon — oko 80 kilometara južno od Bagdada, u Iraku — potvrđuje da se ispunilo ono što je Jehova rekao preko Izaije: “Pomest ću ga metlom uništenja” (Izaija 14:22, 23). Kad razmišljamo o tome da je Biblija knjiga pouzdanih proročanstava, to jača našu vjeru, zar ne? Ako je Jehova Bog u prošlosti ispunio svoja obećanja, onda možemo biti uvjereni da će ispuniti i obećanje o rajskoj Zemlji (4. Mojsijeva 23:19).

NE PROPUSTI  Na granici života i smrti

Istinita proročanstva i Biblija su od Boga

Biblija je doista knjiga od Boga! To je knjiga koju treba čitati, proučavati i cijeniti. Pokaži zahvalnost za taj Božji dar tako da je i dalje čitaš. Dok to budeš činio, steći ćeš duboko razumijevanje Božjeg nauma za ljude.

IZVOR: quranskaproturjecja.blogspot.com

Možda će vas zanimati i ovo: