Izaija 31: Biblija i Stari zavjet

Izaija 31: Biblija i Stari zavjet
Vjera i religija: Sveto pismo i Stari zavjet – Iz 31

Ispod možete pročitati poglavlje iz Biblije i Starog zavjeta Izaija 31. Izaija je jedna od knjiga Svetog pisma i Staroga zavjeta. Prva je na popisu proročkih knjiga te najveća od njih. Oko 60 puta citira se u Novom zavjetu. Biblijska kratica knjige je Iz. Ako u tekstu ispod postoje bilo kakve greške, slobodno nam to navedite u komentarima i nastojati ćemo to ispraviti u što kraćem vremenu.

Biblija: Stari zavjet i Novi zavjet – NASLOVNICA

Izaija 31

Iz 31: 1 – 5

1 – Teško onima što slaze u Egipat po pomoć i nadu u konje polažu te se uzdaju u mnoga kola i u mnoštvo konjanika, ne gledajuć’ s uzdanjem u Sveca Izraelova i od Jahve savjeta ne tražeć’.
2 – Al’ i on je mudar i navalit će zlo, i neće poreć’ svojih prijetnja; on će ustat’ na dom zlikovački i na pomoć zločinačku.
3 – Egipćanin je čovjek, a ne Bog; konji su mu meso, a ne duh; kada Jahve rukom mahne, posrnut će pomagač i past će onaj komu pomaže – svi će zajedno propasti.
4 – Da, ovako mi reče Jahve: Kao što lav ili lavić nad plijenom reži, pa i kad se strči na njega mnoštvo pastira, on se ne prepada vike njihove, nit’ za njihovu graju mari – tako će Jahve nad Vojskama sići da vojuje za goru Sion, za visinu njezinu.
5 – Kao ptice što lepršaju krilima, Jahve nad Vojskama zaklanjat će Jeruzalem, zaklanjat’ ga, izbaviti, poštedjet’ ga i spasiti.

Iz 31: 6 – 9

6 – Vratite se onome od kog otpadoste tako duboko, sinovi Izraelovi.
7 – Da, u onaj će dan svatko prezreti svoje kumire srebrne i zlatne što ih rukama sebi za grijeh načiniste.
8 – Asur neće pasti od mača ljudskoga: proždrijet će ga mač, ali ne čovječji. Od mača će bježat’, al’ će mu satnici pod tlaku pasti.
9 – Užasnut, ostavit će svoju hridinu, prestravljeni, knezovi od svoje će bježat’ zastave – riječ je Jahve, čiji je oganj na Sionu i čija je peć u Jeruzalemu.

NE PROPUSTI  Ponovljeni Zakon 15: Biblija i Stari zavjet

Koliko vam se sviđa poglavlje Izaija 31? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed za vaše iskreno mišljenje!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.