Kako igrati belu ili belot

Kako igrati belu ili belot
Kartanje bele

U ovoj objavi možete pročitati kako igrati belu ili belot, odnosno kako pravilno kartati ovu zanimljivu i zabavnu kartašku igru. Objava je isključivo namijenjena onima koji znaju pravila bele a ne igraju je ispravno te je vrijeme da nauče neka zlatna pravila bele. Oni koji još nisu kartali belu a žele naučiti pravila belota mogu pročitati ovdje. Ukratko ćemo navesti neke savjete za dobro igranje te na kraju objave imate YouTube video zapis koji možete pogledati.

Zlatna pravila kako igrati belu

1. Bela ili belot je kartaška igra zvanja i ne smije se tijekom igre puno preskakati da ne zovete neku boju (nema puno dalje).

2. Treba obavezno zvati ako imate untera i još jednog aduta ili ako imate devetku i još dva aduta bez untera bez obzira kakve su vam druge karte. Imate još talon i partnera koji može imati jake karte.

3. Ako imate puno aduta izbacujete sve adute ako imate prolaz, pratite kakve karte partner odbacuje i ide se na štih-mač ili kako se popularno kaže – štiglja.

4. Naravno, ako je partner zvao i vi ste na redu da bacite kartu, bacate najveću kartu tako da se protivnicima unterom uzme devetka.

5. Ako ste zvali neku boju a nemate untera obavezno bacate adut tako da unter što prije izađe iz igre.

6. Na kraju igre npr. imate 910 bodova a protivnici otprilike isto toliko i na redu ste za zvati morate obavezno zvati bilo šta, pa ako je to i samo na sedam i osam jer upravo radi toga što je kraj igre i nemate šta izgubiti. Ako kažete “dalje” protivnik će sigurno zvati neku boju.

NE PROPUSTI  Minionsi igre za djecu za dobru i sigurnu zabavu

Ako vas zanima možete pogledati video ispod na ovu temu oko pravilnog igranja bele.

Belot možete igrati na Playtoyu.

Vaše mišljenje

Nadamo se da će vam pomoći ovi savjeti kako igrati belu. Ako imate nešto za nadodati ili ispraviti slobodno to možete u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

1 Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.