Kamilica je aromatična biljka učinkovita protiv bora

Kamilica je aromatična biljka učinkovita protiv bora
Zdravlje čovjeka: tretmani protiv bora

Kamilica je aromatična biljka koja se u razne svrhe počela koristiti najprije na mediteranskom dijelu Europe, a Rimljani su je još prije više od 2000 godina koristili za njegu kože te u druge medicinske svrhe.

Poznata kamilica

Biljka je poznata po svojim protuupalnim svojstvima, antibakterijskom djelovanju i antioksidansima vrlo važnima za očuvanje mladolikosti kože.

Eterično ulje kamilice pomaže protiv izbijanja akni, njeguje i umiruje osjetljivu kožu, prevenira pojavu bora oko očiju i usana te svojim svojstvima potiče regeneraciju stanica kože.

Kamilica je sastojak koji se nalazi u uobičajenim proizvodima za njegu upaljene i iziritirane kože, za ublažavanje osipa i drugih kožnih stanja.

Obzirom da sadrži derivate fenola koji učinkovito djeluju na obnavljanje i oživljavanje slojeva kože, biljka se koristi u anti-age preparatima za njegu kože lice. Biljka omekšava i poboljšava elasticitet kože te smanjuje oštećenja kože izazvana sunčevim zrakama. Kao većina prirodnih ekstrakata, kamilica sadrži antioksidanse koji štite kožu od djelovanja slobodnih radikala i umanjuju vidljive znakove starenja kože.

Čaj od kamilice može se koristiti za umivanje ili parenje lica, a od osušenih cvjetova mogu se raditi razni domaći pripravci za lice.

Izvor: www.protivbora.com

Da li je vama kamilica pomogla? Možete nam reći u komentarima. Hvala

NE PROPUSTI  Kivi kao lijek: 6 ljekovitih svojstava koje trebate znati

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.