Kölnska katedrala: Zanimljive povijesne građevine

Kölnska katedrala: Zanimljive povijesne građevine
Povijesne građevine

U ovoj objavi možete vidjeti neke slike na kojima je poznata Kölnska katedrala koja sigurno spada u top povijesne građevine. Naravno, takve građevine je najljepše vidjeti uživo, ali to nije svakome moguće, pa se možemo zadovoljiti i slikama. Za svaku fotografiju na kojoj je katedrala smo kratko naveli nešto o toj građevini i objava je u kategoriji “Zanimljivosti”. Ako vas zanima, možete pogledati slike na kojima je Taj Mahal. Ugodna zabava.

Kölnska katedrala u Njemačkoj

Kölnska katedrala, službenog imena: Katedralna crkva Svetog Petra i Djevice Marije je rimokatolička crkva u Kölnu, Njemačka.

Kölnska katedrala
Sjedište je Kölnske biskupije, a pod upravom Kölnske nadbiskupije

Posvećena je Svetom Petru i Blaženoj Djevici Mariji i poznati je spomenik njemačkog kršćanstva, gotičke arhitekture te ustrajne vjere i opstojnosti građana Kölna.

Katedrale
Katedrala je 1996. god. upisana na UNESCOv popis mjesta svjetske baštine u Europi kao jedno od najpoznatijih građevina u Njemačkoj i znamenitost grada Kölna

Izgradnja Kölnske katedrale je započela 1248. god. i trajala je, s brojnim prekidima, do 1880. god., što čini razdoblje od 600 godina.

Duga je 144,5, široka 86,5 metara, a njena dva tornja su visoka 157 metara

Katedrala je jedna od najvećih svjetskih crkava i najveća gotička crkva u sjevernoj Europi.

Kölnska katedrala
Godinama je, točnije od 1880. do izgradnje Washingtonskog obeliska 1884. god., bila najvišom ljudskom građevinom

Da li vam se sviđaju fotografije na kojima je Kölnska katedrala i da li ste je vidjeli uživo? Možete nam reći u komentarima ove objave. Hvala

Možda će vas zanimati i ovo: