Lapwing (2021): Filmovi na temu povijesti

Lapwing (2021): Filmovi na temu povijesti
Photo: YouTube Bulldog Film Distribution

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu i povijesni film Lapwing, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Lapwing

Godina filma: 2021

Filmski žanr: Drama, povijesni film

Režija: Philip Stevens

Uloge: Emmett J Scanlan, Sebastian De Souza, Lewis Gemmill i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Engleska 1555. Izolirana skupina farmera soli organizira ilegalni prolaz u Europu za indijsku cigansku obitelj koja se skriva. Ali ljubavna veza između Patience, nijeme Engleskinje i Rumija, sina Egipćana, prijeti da uništi obje zajednice.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Drama

Drama znači radnja. Ona obuhvaća sve književne vrste namijenjene izvođenju na pozornici, a koje svoj pravi smisao dobivaju u kazališnoj predstavi.

NE PROPUSTI  Chance (2019): Najbolje akcije i animirani filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Lapwing i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)