Enduring Love (2004): Drame, misterije i romantični filmovi

Enduring Love (2004): Drame, misterije i romantični filmovi
Photo: YouTube Movieclips Classic Trailers

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu, misteriju i romantični film Enduring Love, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Enduring Love

Godina filma: 2004

Filmski žanr: Drama, misterija, romantični film

Režija: Roger Michell

Uloge: Corin Redgrave, Susan Lynch, Daniel Craig, Justin Salinger, Samantha Morton i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film je zasnovan je na istoimenom romanu Iana McEwana iz 1997. godine. Na prekrasan dan, mladi par proslavlja svoje okupljanje uz piknik. Joe je sa svojom partnericom Claire isplanirao savršeno poslijepodne na engleskom selu. No dok se Joe i Claire spremaju otvoriti bocu šampanjca, njihova idila naglo prestaje. Balon s vrućim zrakom se pojavljuje koji je očito u nevolji.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Biografski filmovi: In Love and War (1996)

IZVOR: hr.wikipedia.org

Drama

Drama znači radnja. Ona obuhvaća sve književne vrste namijenjene izvođenju na pozornici, a koje svoj pravi smisao dobivaju u kazališnoj predstavi.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Enduring Love i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: