The Howards of Virginia (1940) je dobar klasik

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu, ratni i povijesni film The Howards of Virginia, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Photo: Screenshot YouTube video Gasper Worldster

Film The Howards of Virginia

Godina filma: 1940

Filmski žanr: Drama, ratni film, povijesni film

Distribucija: Columbia Pictures

Režija: Frank Lloyd

Uloge: Cary Grant, Terry Moore, Cedric Hardwicke i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film se temelji na djelu The Tree of Liberty autorice Elizabeth Page. Mlada Jane iz države Virginie se udaje za geodeta Matta Howarda i tako odstupa od svog strogog odgoja. Matt se priključuje otporu u ratu protiv Engleske i time dolazi u sukob sa Janeinim bratom koji podržava englesku krunu.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirat.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film The Howards of Virginia i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: