Lasica u žitnjaku: Bajke za djecu i priče za laku noć

Najljepše bajke i priče za djecu

Ispod možete pročitati lijepu bajku Lasica u žitnjaku. Autor je Jean de La Fontaine. Ako vas zanimaju još neke najljepše bajke za djecu i priče za laku noć, upišete u pretragu npr. “Vrana i lisica” i kliknete “Search”.

Bajke za djecu – MENU

Lasica u žitnjaku

Jedna se lasica, mršava i gladna nakon dugog lutanja, uspjela provući kroz malu pukotinu u žitnjak prepun svih božjih darova. Lasica se najela do sitosti: pršuta, slanine, salame, sira, suhog voća i ostalih slasnih zalogaja koji su joj se našli pri ruci. Ubrzo je ojačala i podebljala.

Jednog dana, pred kraj tjedna, uplašilo ju je čudno škripanje koje je dolazilo od vratiju. U strahu da bude otkrivena, lasica se počela probijati kroz pukotinu odakle je ušla u žitnjak, ali koliko god se trudila, nikako nije mogla proći. “Kako čudno! Ipak sam sigurna da sam ušla upravo ovdje. Kako se mogla pukotina toliko suziti?” razmišljala je u sebi. Pokušala je opet: glava i ramena su prolazila, ali nikako i trbuh, koji je u međuvremenu narastao do neslućenih razmjera.”Upomoć, u klopci sam!” zapomagala je lasica nakon više uzaludnih pokušaja.

Mali miš koji je slučajno onuda prolazio i čuo njena zapomaganja, približio se i upitao: “Što ti se dogodilo?” Lasica mu je ispričala svoju muku, na što ju je miš posavjetovao: “Postoji samo jedno rješenje. Ostani tu gdje jesi sve dok ne postaneš mršava kao što si bila: jedino ćeš tako izaći!”

Jean de La Fontaine

Da li vam se sviđa ova bajka? Možete nam reći u komentarima. Hvala

Možda će vas zanimati i ovo: