Last Night in Rozzie (2021): Najbolje drame filmovi

Photo: YouTube Trailer Source

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu Last Night in Rozzie, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Last Night in Rozzie

Godina filma: 2021

Filmski žanr: Drama

Režija: Sean Gannet

Uloge: Nicky Whelan, Kevin Chapman, Neil Brown Jr., Jeremy Sisto i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Odvjetnik iz New Yorka Ronnie Russo je upetljan u kompliciranu mrežu kada ga prijatelj iz djetinjstva na samrti pozove u svoj rodni grad u Bostonu. Poslan da ispuni posljednju želju prijatelja – ponovni susret sa svojim otuđenim sinom – Russo je prisiljen suočiti se sa svojom prošlošću i tajnom traumom iz djetinjstva koju je skrivao više od 25 godina.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Drama

Drama znači radnja. Ona obuhvaća sve književne vrste namijenjene izvođenju na pozornici, a koje svoj pravi smisao dobivaju u kazališnoj predstavi.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Last Night in Rozzie i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: