Hachi: A Dog’s Tale (2009) – Akcijski filmovi

Hachi: A Dog's Tale (2009) - Akcijski filmovi
Photo: YouTube SonyPicturesDVD

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, dramu, biografski i obiteljski film Hachi: A Dog’s Tale (Hachiko – priča o psu), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Hachi: A Dog’s Tale

Godina filma: 2009

Filmski žanr: Akcija, drama, biografija, obiteljski film

Režija: Lasse Hallström

Uloge: Sarah Roemer, Robert Capron, Joan Allen, Erick Avari, Richard Gere i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Putujući vlakom na posao, profesor glazbe Parker Wilson pronalazi štene akite, čiji se kavez neopaženo slomio tijekom transporta, ostavljajući njegovo odredište nepoznato, a budući da se stanica ne može brinuti za njega, a hvatač pasa upozorava, čak i tako slatki psi možda neće biti udomljeni u dva tjedna, profesor ga nosi kući. Njegova šefica, ljubomorna supruga Cate u početku natjera Parkera da se zakune da neće ostati, ali do trenutka kada je postalo jasno da ga nitko neće polagati pravo na njega i kad se pronađe kandidat za udomljavanje, ona pristaje zadržati psa, koji je osvojio njihovu kćer Andy i njenog zaručnika Michaela na prvi pogled.

Trailer

Pogledaj film na Netflixu

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

NE PROPUSTI  Zola (2020): Najbolje drame, komedije i krimi filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Hachi: A Dog’s Tale i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: