Machete (2010): Filmovi Roberta Rodrigueza

Machete (2010): Filmovi Roberta Rodrigueza
Photo: YouTube 20th Century Studios

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, triler, horror i kriminalistički film Machete, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Machete

Godina filma: 2010

Filmski žanr: Akcija, triler, horror, krimić

Režija: Robert Rodriguez

Uloge: Electra Avellan, Ara Celi, Nimród Antal, Juan Gabriel Pareja, Danny Trejo, Jessica Alba i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Neki neugodni tipovi unajmljuju vrlo vještog Federale Machete da ubije senatora. Ali upravo kad se spremao pucati, primijeti da netko cilja na njega i shvati da mu je namješteno. Jedva preživi metak snajperista, a uskoro se želi osvetiti svojim bivšim poslodavcima, uz nevoljnu pomoć svog brata Cheecha Marina, koji je postao svećenik i zavjetovao se na nenasilje. Ako ga unajmite da eliminira loše dečke, pobrinite se da loši dečki niste vi!

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Wired Shut (2021): Najbolji trileri i horror filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Machete i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: