Marija Magdalena i njezinih sedam demona

Marija Magdalena i njezinih sedam demona
Vjera i religija

Marija Magdalena je postala dokaz Isusove moći iscjeljenja nakon što ju oslobodio od njezinih sedam demona koji su je opsjedali.

”…ukaza se najprije Mariji Magdaleni iz koje bijaše istjerao sedam zloduha.” (Marko 16,9)

Marija Magdalena dokaz Isusove moći

Marija Magdalena je bila žrtva strašnog zla. Bila je opsjednuta ne jednim demonom, nego njih sedam! Oni su joj prouzrokovali mnoge patnje i sramote. Njeno stanje je bilo beznadno i nepodnošljivo. Sama si nije mogla pomoći, niti je to mogao učiniti nitko od ljudi.

Ali Isus je prošao tim putem, iako ga nije tražila, moguće i odbijala onako demonima opsjednuta, On je izrekao je moćnu riječ i Marija Magdalena je postala dokaz Isusove moći iscjeljenja. Svih sedam demona su je napustili i više nikada se ne vratili jer Gospodin Isus ih je istjerao.

Divno oslobođenje! Sretne li promjene! Iz ludila u radost, iz očaja u mir, iz pakla u nebo! Marija je odmah postala Isusova stalna učenica koja sluša svaku Njegovu riječ. Slijedi Ga na svim Njegovim putovanjima, ima udjela u Njegovom životu i radu i radosno mu pomaže – prva među mnogim iscijeljenim i zahvalnim ženama koje su mu služile svojim imetkom.

Bila je vjerna u vjeri

Kada je Isus razapet visio na križu, Marija je zajedno s Njim podnosila poniženja: nalazimo je među prvima koji su ga pratili iz daleka, zatim sasvim blizu kod križa. Nije mogla umrijeti na križu s Isusom, ali je stajala uz Njega što je bliže mogla. Kada su skinuli Njegovo sveto tijelo budno je pazila kako i kuda ga položiše.

Ona je bila vjerna i budna u vjeri, ostala je posljednja na mjestu gdje je Isus umro, a prva je bila kod groba kada je uskrsnuo. Zbog svoje revnosti je postala izabrani svjedok svog ljubljenog Gospoda koji ju je pozvao po imenu i učinio je nositeljicom dobrih vijesti tužnim učenicima i Petru.

NE PROPUSTI  Izaija 7: Biblija i Stari zavjet

Božja milost je našla nesretnicu i od nje učinila učenicu, istjerala je demone da bi mogla vidjeti anđele. Oslobođena je od Sotone i zauvijek sjedinjena s Kristom. O, neka bih i ja bio čudo ovakve Božje milosti!

Autor: Charles Spurgeon

Izvor: www.novizivot.net

Možda će vas zanimati i ovo: