Med i orasi su izuzetan prirodni lijek

Med i orasi su izuzetan prirodni lijek
Zdravlje čovjeka i prirodno liječenje

Med i orasi su kombinacija koja predstavlja izuzetan prirodni lijek čija se ljekovitost ne može usporediti niti sa najmoćnijim farmaceuskim preparatima. Kombinacija meda i oraha našem organizmu osigurava sve neophodne vitamine, mineralne materije, bjelančevine, masti, ugljikohidrate te još mnogo toga.

Med i orasi i neki ljekoviti recepti

Prirodni lijek za anemiju

Pripremiti smjesu od pola kilograma meda i pola kilograma mljevenih oraha i soka od jednog limuna. Sve zajedno dobro izmiješati te pripravak uzimati 3 puta dnevno po jednu žlicu. Med sa orahom je dobar za oporavak iscrpljenih i anemičnih osoba.

Visok krvni tlak

Kod problema sa visokim krvnim tlakom preporučuje se svakodnevno uzimanje 100 grama oraha i iste količine meda u periodu od 45 dana.

Glavobolje

Ne samo da je jako ukusna slastica med u kombinaciji s orasima, već zaista dokazano i pomaže kod problema sa glavoboljom i nesanicom.

Čir na želucu

Kod problema sa čirom potrebno je pripremiti orahovo mlijeko sa medom. Priprema je vrlo jednostavna; 20 grama mljevenih oraha pomješa se sa vrelom vodom, dobro promućka i procijedi. U mlijeko dodati 2 žlice meda i uzimati pola sata prije svakog jela 2-3 žlice.

Protiv impotencije

Pomaže od davnina isproban recept: mljeveni orah pomiješan sa medom u istoj proporciji. Uzimaju se dvije žlice dva-tri puta na dan, pola sata poslije jela. Da bi se postigli željeni efekti kura treba da traje najmanje od 20 do 30 dana.

Hipertenzija i nedostatak željeza

Treba svakodnevno uzimati 100 grama oraha s istom količinom meda, najmanje 45 dana. Med i orasi su veoma dijelotvorni i kod ishemije srca. Žlica meda sa tri-četiri oraha ne samo da je izvanredan delikates, već i sredstvo protiv glavobolje, nesanice, skleroze. Ista doza dovoljna je da se zaštitimo od povećane radijacije, tvrdi poznati američki liječnik D. Gail.

Izvor: lijecenje.blogspot.com

VAŽNA NAPOMENA: Ovaj članak je isključivo informativnog karaktera. Za bilo kakvu dijagnozu ili liječenje, obavezno se obratite svome liječniku!

Možda će vas zanimati i ovo: