Mihej 5: Biblija i Stari zavjet

Mihej 5: Biblija i Stari zavjet
Vjera i religija: Sveto pismo i Stari zavjet – Mih 5

Ispod možete pročitati poglavlje iz Biblije i Starog zavjeta Mihej 5. Mihej je jedna od knjiga Svetog pisma, dio Staroga zavjeta. Pripada u proročke knjige i to u skupinu 12 malih proroka (12 kraćih proročkih knjiga u Starome zavjetu). Biblijska kratica knjige je Mih. Ako u tekstu ispod postoje bilo kakve greške, slobodno nam to navedite u komentarima i nastojati ćemo to ispraviti u što kraćem roku.

Biblija, Stari zavjet i Novi zavjet – MENU

Mihej 5

Mih 5: 1 – 5

1 – A ti, Betleheme Efrato, najmanji među kneževstvima Judinim, iz tebe će mi izaći onaj koji će vladati Izraelom; njegov je iskon od davnina, od vječnih vremena.
2 – Zato će ih Jahve ostaviti dok ne rodi ona koja ima roditi. Tada će se Ostatak njegove braće vratiti djeci Izraelovoj.
3 – On će se uspraviti, na pašu izvodit’ svoje stado silom Jahvinom, veličanstvom imena Boga svojega. Oni će u miru živjeti, jer će on rasprostrijeti svoju vlast sve do krajeva zemaljskih.
4 – On – on je mir! Ako Asirci provale u našu zemlju, ako stupe u naše dvore, podići ćemo na njih sedam pastira, osam narodnih knezova.
5 – Zemlju asirsku oni će mačem opasti, zemlju Nimrodovu sabljama. I on će nas osloboditi od Asiraca ako provale u našu zemlju, ako stupe na naše tlo.

Mih 5: 6 – 10

6 – Tada će Ostatak Jakovljev, među brojnim narodima, biti kao rosa koja od Jahve dolazi, kao kapljice kiše na travi koja ne čeka na čovjeka niti iščekuje sina čovječjeg.
7 – Tada će Ostatak Jakovljev, među brojnim narodima, biti kao lav među šumskim zvijerima, kao lavić među ovčjim stadima: svaki put kad prolazi, on gazi nogama, razdire, i nitko da od njega izbavi.
8 – Tvoja ruka neka se podigne na protivnike, svi tvoji neprijatelji bit će zatrti!
9 – “U onaj dan – riječ je Jahvina – potamanit ću sve tvoje konje, uništiti tvoja bojna kola;
10 – razorit ću po tvojoj zemlji svako naselje, porušiti sve tvoje tvrde gradove.

Mih 5: 11 – 14

11 – Zatrt ću iz tvoje ruke bajanje, vračara više nećeš imati;
12 – i zatrt ću u tebi sve kipove i stupove kamene. I ti se više nećeš klanjati pred djelom ruku svojih.
13 – Iskorijenit ću ašere iz tebe i razorit ću tvoje gradove.
14 – U gnjevu, u bijesu, izvršit ću osvetu na narodima koji nisu slušali.”

Koji su vama najljepši dijelovi iz poglavlja Mihej 5? Možete nam reći u komentarima. Hvala

Možda će vas zanimati i ovo: