Molitva za dar ljubavi i oproštenja

U ovoj objavi vam je na raspolaganju jedna molitva za dar ljubavi i oproštenja. Nadamo se da ćete je moliti redovno da bi vam Bog pomogao. Ako vas zanima, pogledajte molitvu za obraćenje nevjernika.

Molitva za dar ljubavi i oproštenja
Kršćanske molitve

Sveta molitva za dar ljubavi i oproštenja

Bože, neizmjerna Ljubavi! Sazdao si čovjeka na svoju sliku. I kad se grijehom od Tebe udaljio, nisi mu uskratio svoga milosrđa, već si ga obasipao blagoslovom svoga saveza te na posljetku učinio da svim ljudima u Kristu zasine Put, Istina i Život. Pogledaj na nas, i udijeli nam snagu Duha Svetoga: da istinski prihvaćamo Evanđelje i nepodijeljena srca nasljeđujemo put Tvoje ljubavi. Ratna su nas stradanja duboko ranila. I kad smo zdvajali, s pouzdanjem smo molili da nam u vihoru rata ne prestane svijetliti spasenje i Tvoja zapovijed ljubavi.

Ovdje, i na svim mjestima gdje smo stradavali, zahvaljujemo Ti za milost kršćanskog svjedočenja u našem narodu – za brojna junačka srca malih i velikih, srca pastira i vjernika laika, znanih i neznanih – u kojima nije prevladala mržnja, već je, unatoč kušnjama, u njima pobjeđivala utjeha vjere i snaga Tvoje ljubavi. Gospodine, bez prestanka nas nadahnjuj svojom ljubavlju! Jedino ona će nam pokazivati pravi put – kako nam je zahvalno cijeniti žrtvom stečenu slobodu i kako nam je iskrenim opraštanjem čistiti duh; kako nam je pružati ruke na pomirenje i, tražeći od Tebe mudrost, graditi istinski mir, po Kristu, Gospodinu našem. Amen.

Da li vam se sviđa gore navedena molitva za dar ljubavi i oproštenja? Možete nam reći u komentarima. Hvala!

Pročitaj još: Bog

Bog je natprirodno biće koje vjernici smatraju božanskim ili svetim. Princip vjerovanja u jednog boga je monoteizam, u sklopu kojeg vjernici tim nazivom opisuju savršeno, nadljudsko biće, za koje se vjeruje da je stvoritelj svijeta i upravljač čovjekove sudbine. Institucionalizirano vjerovanje u boga zove se religija, a obredi u njegovu čast bogoslužje.

NE PROPUSTI  Psalmi 5 i 6: Biblija i Stari zavjet

IZVOR: Wikipedija

Možda će vas zanimati i ovo: