Molitve za djecu, njihovu zaštitu, zdravlje i budućnost

Molitve za djecu, njihovu zaštitu, zdravlje i budućnost
Molitve

U ovoj objavi možete vidjeti neke molitve za djecu. Te posebne molitve će pomoći za zaštitu vaše i druge djece, zdravlje djece, budućnost djece itd. Da se podsjetimo, molitva je religijsko obraćanje Bogu, moljenje Boga za nešto, zahvaljivanje i razgovor s Bogom. Ako vas zanima, pogledajte neke molitve za pokojne.

Svete molitve za djecu

Bože, svako dijete koje nam daruješ čudesan je dar. Povjeravaš nam taj život. Kao muž i žena, smijemo sudjelovati u tvom stvaranju, buditi novi život. Sada razumijemo riječi Svetog pisma: »Bog stvori čovjeka na svoju sliku.« Naša ljubav biva vidljiva u svakom našem djetetu. Daj nam snage da ne osjećamo svoju djecu kao teret, nego kao poklon i da vidimo radost koju nam ona daruju. Amen. Oče naš…

Gospodine Isuse ti sada primi ovo dijete (ime) u svoje ruke. Privuci ga k sebi, k svom božanskom Srcu i blagoslovi ga sada. Amen.

Molim i sve anđele i arkanđele, svetog Mihaela, svetog Gabriela, svetog Rafela, molim anđela čuvara ovog mog djeteta (ime), molim Svetog Josipa, čuvara i hranitelja djeteta Isusa, molim sve svece i svetice Božje, molim njegova sveca zaštitnika /navesti ime djetetova sveca zaštitnika/ da sada interveniraju i da zagovaraju za ovo dijete pred Prijestoljem Božjim.

Molim i Presvetu Bogorodicu, i njeno majčinsko Bezgrešno Srce koje je bilo probodeno mačem boli zbog njenog djeteta, neka sada intervenira svojim moćnim zagovorom za ovo moje dijete (ime) kod svoga Sina, ta da ono bude posve primljeno u Njegove svete spasenjske ruke, koji je rekao – Pustite malene k meni, ne priječite im, jer takvih je kraljevstvo Božje.

Najljepše molitve

Oče nebeski, molim te u ime tvoga Ljubeljnoga Sina, neka sada snaga onih milosti koje smo primili po žrtvi Jaganjčevoj siđe u srce i dušu ovog moga djeteta (ime), te ga spasi, ozdravi i oslobodi od svake teške napasti, od svake bolesti i od svih djela vražjih.

NE PROPUSTI  Zašto je Isus baš morao umrijeti?

Sada ponizno molim i za svjetlo i snagu Duha Svetoga, Gospodina našega i Životvorca, te da ovo moje dijete (ime) ispuni svojom životvornom vatrom i dahom živih, tako da duh bezakonja, smrti i nesreće nema nikakvoga pristupa ni mjesta u blizini ovog mog djeteta (ime).

Ponizno te molim, Oče nebeski, pruži sada svoju moćnu ruku nad ovo moje dijete (ime), zaogrni ga plaštem ljubavi da se prestraši neprijatelj.
Oče nebeski, molim te, po svom milosrđu ukloni od njega svaku ognjicu, svaku sušicu, svaki strah, nesanicu, ukloni od njega podnevnu pošast, svaku sjenu i noćno strašilo, ukloni od njega sjene što se šuljaju kroz tmine, ukloni zmiju i štipavca, lava i ljuticu, ukloni od njega otrov i svako lukavo zavođenje, ukloni svaku bolest duha, duše i tijela.

Primjerene molitve za djecu

Oče nebeski molim te u ime tvoga Ljubljenoga Sina Isusa Krista, Gospodina našega, blagoslovi sada svojom moćnom desnicom ovo moje dijete. Ono pripada tebi po biljegu svetoga krštenja, i zato te sada molim da u njemu prepoznaš sliku svog Sina: jer u njemu nas zamilova i u Ljubljenom smo ljubljeni.

Gospodine Isuse Kriste! Ti si djecu primao s tolikom ljubavlju. Rekao si da svaki koji njih prima, tebe prima. Usliši naše molitve za našu djecu. Daj da oni, dok rastu u znanju i umijeću, neprestano rastu i u mudrosti tvoje Riječi, i neka trajno nastoje oko izgradnje boljega svijeta.

Milosrdni Isuse, ja Ti predajem svoju djecu, nitko drugi ne može shvatiti moju bol i tjeskobe i dati mi bolju pomoć.

Daj mi milost da mogu podići svoju djecu, jer ja znam da bez tvoje pomoći moja nastojanja neće donijeti ploda. Pročisti moja djela i prosvijetli me u mome poučavanje djece. Oslobodi ih grijeha, uči ih da rastu u ljubavi, sačuvaj od lošeg društva, pomozi im u njihovu učenju, učini ih ljubaznim prema siromasima, unesrećenima i patnicima.

NE PROPUSTI  Knjiga Sirahova 10: Biblija i Stari zavjet

Sačuvaj ih u svojoj prisutnosti i u dobrom zdravlju, tako da mogu rasti na Tvoju slavu, za dobro drugih i na posveti svojih roditelja. Kad se nakon smrti pojavim pred tobom, mojim. sudcem, neka se tvoja Majka zauzme za moju djecu. Ja obećavam da ću Te od sada vjerno služiti. Amen

Dobre molitve

Gospodine Isuse Kriste! Ti si djecu primao s tolikom ljubavlju. Rekao si da svaki koji njih prima, tebe prima. Usliši naše molitve za ovu djecu. Daj da ova djeca, dok rastu u znanju i umijeću, neprestano rastu i u mudrosti tvoje Riječi, i neka trajno nastoje oko izgradnje boljega svijeta.

Bog Otac, koji vas je u krštenju preporodio za svoju djecu, neka vas štiti i brani na svakom koraku vašega života. Amen. Krist, vječna mudrost, neka vas nauči riječi istine da možete napredovati u mudrosti i milosti pred Bogom i ljudima. Amen.

Duh Sveti, blaženo svjetlo, neka vam srca uvijek nadahnjuje da činite što god je istinito, pravedno i sveto. Amen. Neka vas blagoslovi svemogući Bog Otac + i Sin i Duh Sveti. Amen.

O Bože, dobri i milosrdni Oče! Ti si odabrao sv. Antu za svjedoka evanđelja i za glasnika mira u svojem narodu: čuj molitvu koju ti upravljamo
po njegovu zagovoru. Dobrostivo ispruži svoju desnicu nad ovu djecu.

Neka u sve dane života napreduju u milosti i mudrosti pred tobom i ljudima, u pravednosti i svetosti tebi služe i tvome milosrđu iskazuju dužnu zahvalnost. Očuvaj ih u jedinstvu, miru i radosti. Udostoj se ozdraviti djecu koja boluju
darujući im svoju ljubav. To te molimo po Kristu Gospodinu našemu. Amen

Da li su vam pomogle ove molitve za djecu? Možete nam reći u komentarima ove objave. Hvala

Možda će vas zanimati i ovo: