Lijekovi za svaku bolest

Dr. Edward Bach (1896. – 1936.) bio je uvjeren da se u prirodi nalaze lijekovi za svaku bolest. Ta ga je misao potaknula da se potpuno preda istraživanju novih metoda liječenja, koje se zasnivaju na prirodnim esencijama cvjetova ljekovitih biljaka.

Lijekovi za svaku bolest
Andreas Korte je razvio posve novu generaciju biljnih esencija. Za razliku od dosad korištenih sokova na osnovu takozvane Bachove metode, novi zadržavaju puno ljekovito djelovanje žive biljke.

 Biljni lijekovi za svaku bolest

Esencije produžile Bachu život

U 31. godini života, Edward Bach je obolio od raka. Liječnici su mu davali još samo tri mjeseca života. No, on je ipak uspio produžiti svoj život za – 19 godina! Pri tome je, izgleda, presudnu ulogu odigrao njegov stav kako za ishod bolesti nije presudna ona sama, već stav bolesnika prema njoj, i oblik u kojem ga je pogodila. Nakon saznanja o svojoj bolesti, Edward Bach je utvrdio ljekovito djelovanje cvjetova 38 biljaka, koji su po njemu dobili ime Bachovi cvjetovi.

Smrću dr. Bacha, nisu prekinuta znanstvena istraživanja cvjetnih esencija. Danas postoje sokovi cvjetova koje su dobili stručnjaci iz Kalifornije, Australije, Havaja, Aljaske i Njemačke.

Nijemac Andreas Korte je početkom 90-ih godina 20. stoljeća stekao velik ugled na Svjetskom kongresu stručnjaka za cvjetove Bacha. Govorio je o revolucionarnoj metodi u proizvodnji sokova. Pri tome nije potrebno cvjetove rezati s biljke, kako je to slučaj kad se radi o Bachovoj metodi. Naime, rezanjem cvijet gubi svoju prvobitnu energetsku razinu. I upravo je ovdje revolucionaran značaj metode Andreasa Kortea.

Moraju biti ispunjeni brojni uvjeti

Zajedno s istraživanjim u Parizu, Andreas Korte je razvio kristalnu metodu prikupljanja energije cvjetova. Uz pomoć specijalno pripremljene kristalne pusude, Korteu je uspjelo prikupiti energiju cvijeta i vezati je uz izvorsku vodu, a da ne ošteti biljku. Svi elementi za proizvodnju esencija jednaki su metodi dr. Bacha. Cvjetovi moraju rasti na mjestima oslobođenim od svih vrsta zagađenja, počevši od buke i blizine električnih izvora, pa do tvornica, prometa i drugih zagađivača. U trenutku prikupljanja esencije mora vladati i odgovarajuća konstelacija planeta.

Mjesec mora biti pun, ili mora početi rasti. Dan mora biti sunčan, a ljudi koji su uključeni u proces dobivanja esencije moraju biti dobro raspoloženi, kako ne bi svojim štetnim vibracijama oslabili djelovanje esencije. Pri tome je još nešto od presudnog značaja. Andreas Korte, ako se tako smije reći, proizvodi esenciju kad osjeti zov biljke i kada se ona u tome ne opire. Pri tome je vrlo značajna njegova visoka senzibilnost i sposobnost da uspostavi meditativni kontakt s biljkom.

Na taj način osjeća stanje u kojem se nalazi biljka. Inače, Andreas Korte je započeo raditi na način dr. Bacha. Smetalo ga je, međutim, što pri tome mora oštetiti biljku. Poticaj da razvije ovu metodu, dobio je prilikom boravka u Francuskoj.

Učinkovitost esencija – potvrdili liječnici

Prvi njegov pokušaj dobivanja biljne esencije uz pomoć kristalne metode uslijedio je u veljači 1989. godine. Evo što on sam govori o tim počecima: – Odabrao sam prvoklasnu, tek procvalu biljku daphne meznereum. Znatiželjan, progutao sam nekoliko kapi esencije biljke da bih vidio da li je moja ideja djelotvorna. Imao sam osjećaj kao da šuma lebdi, a potom mi se zavrtjelo u glavi, tako da sam tek s mukom mogao upravljati automobilom na povratku kući.

Potom sam molio liječnike da testiraju esencije dobivene na nov način. Pokazalo se da su esencije dobivene metodom kristala mnogo učinkovitije od onih koje su proizvedene metodom dr. Bacha. Nakon takvih saznanja, Andreas Korte je dobio dozvolu da s istraživačkom ekipom, sastavljenom od biologa i vodiča, posjeti Nacionalni park Amazonu. Tom prilikom je ispitao i djelovanje esencije orhideje.

Veza svemira, čovjeka i Zemlje

Orhideja, u području Amazone raste na drveću i nema direktan kontakt sa zemljom. Energetski gledano, one žive iznad astralnih tijela, koja su ovdje prisutna posredstvom drveća. Orhideje ovdje vibriraju u području namijenjenom anđelima i čine vezu između svemira, čovjeka i Zemlje, ističe Andreas Korte. Dobivanje esencije orhideja odvija se u harmoniji između prirode i svemira. Andreas Korte najprije meditira i uspostavlja meditativni kontakt s biljkama. Potom uspostavlja vezu s različitim elementarnim silama, da bi ih zamolio za pomoć pri dobivanju esencije.

Svaki put kad počne rad kristala i biljke, Andreas Korte to jasno osjeti. Energetsko tijelo biljke se javlja poput vlažne spužve i ono svoju energiju, preko kristala direktno predaje vodi. Cijeli postupak traje nekoliko sati. Kad je gotov, Andreas Korte zahvaljuje za pomoć i na suradnji biljci, kristalu i elementarnim silama. Potom esenciju biljke miješa s alkoholom. Djelovanje pripremljenih esencija ispitali su liječnici u Kolumbiji, Švicarskoj, Francuskoj i Njemačkoj. Svi su jednoglasni u ocjeni izuzetne ljekovitosti ispitanih esencija.

Andreas Korte je uvjeren da će vrijeme pokazati još veću učinkovitost tih esencija, jer je njegov rad, kako kaže, tek na početku. Međutim, upozorava čovječanstvo da uništavanjem prirode, šuma, a osobito prašuma uz Amazonu, razara, zapravo – prirodnu ljekarnu. U cilju zaštite prirode i šuma, Andreas Korte je pokrenuo čitav niz akcija, a kada se radi o esencijama biljaka koje dobiva uz pomoć kristala, Andreas Korte ističe: -Biljne esencije su moj život! Veseli me što su one pokazale svoje ljekovito djelovanje u čitavom svijetu. Na taj način mogu pomoći drugima, pri čemu sam ja oruđe koje je u službi viših sila i ciljeva.

Da li vi vjerujete da se u prirodi nalaze lijekovi za svaku bolest? Recite nam u komentarima. Hvala!

VAŽNA NAPOMENA: Ova objava je isključivo informativnog karaktera. Za bilo kakav savjet, dijgnozu ili liječenje obavezno se obratite svome liječniku!

Možda će vas zanimati i ovo: