Mountains of the Moon (1990): Povijesni filmovi

Mountains of the Moon (1990): Povijesni filmovi
Photo: YouTube Umbrella Entertainment

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu, avanturu i povijesni film Mountains of the Moon (Mjesečeve planine), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Mountains of the Moon

Godina filma: 1990

Filmski žanr: Drama, avantura, povijesni film

Režija: Bob Rafelson

Uloge: Adrian Rawlins, Christopher Fulford, Leslie Phillips, Roger Ashton-Griffiths, Fiona Shaw i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film se temelji na romanu Burton and Speke autora Williama Harrisona. To je priča o ekspediciji kapetana Richarda Francisa Burtona i poručnika Johna Hanninga Spekea da pronađu izvor rijeke Nil u ime Britanskog Carstva kraljice Viktorije. Film govori o njihovom susretu, njihovom prijateljstvu koje je nastalo usred teškoća, a zatim se raspalo nakon njihova putovanja.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Cry Macho (2021): Drame, trileri i vestern filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Mountains of the Moon i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)