Dune (2021): Najbolji pustolovni filmovi

Dune (2021): Najbolji pustolovni filmovi
Photo: YouTube Warner Bros. Pictures

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu, akciju i avanturistički film Dune, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Dune

Godina filma: 2021

Filmski žanr: Akcija, drama, avantura

Režija: Denis Villeneuve

Uloge: Timothée Chalamet, Jason Momoa, Zendaya, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film se temelji na istoimenom SF romanu autora Franka Herberta. To je mitsko i emocionalno nabijeno herojsko putovanje, “Duna” priča priču o Paulu Atreidesu, briljantnom i nadarenom mladiću rođenom u velikoj sudbini izvan njegova razumijevanja, koji mora otputovati na najopasniji planet u svemiru kako bi osigurao budućnost svoje obitelji i svog naroda.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Shadowless Sword (2005): Filmovi na temu povijesti

IZVOR: hr.wikipedia.org

Drama

Drama znači radnja. Ona obuhvaća sve književne vrste namijenjene izvođenju na pozornici, a koje svoj pravi smisao dobivaju u kazališnoj predstavi.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Dune i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: