Nabujak od krumpira i šunke

Ispod možete vidjeti recept za nabujak od krumpira i šunke. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka ili slana jela, upišete u pretragu npr. “Recept za riblji prženac s bešamelom” ili “Riblji prženac s bešamelom” i kliknete “Search”.

Nabujak od krumpira i šunke
Kuhanje i zdrava hrana

Ukusni nabujak od krumpira i šunke

Sastojci za 1 osobu:

– 20 g ribanog sira parmezana
– 1 jaje
– 1 komad nemasne kuhane šunke fino kosane (10-15 g)
– pire priređen od 200 g krumpira
– 10 g maslaca
– 1/2 čaše toplog mlijeka
– malo soli

Priprema

Pripremite pire ovako: 40 minuta kuhajte krumpir u zasoljenoj vodi, ocijedite ga, oljuštite, protisnite kroz sito, stavite opet na vatru, dodajte malo maslaca. Miješajte kuhačom sve dok masa ne postane jednolična i glatka. Zatim dodajte mlijeko pa opet nekoliko minuta snažno miješajte sve dok pire ne postane lagan i pjenast. Izvan vatre dodajte sir, žumance, sitno kosanu šunku i naposljetku čvrsti snijeg od jednog bjelanca. Uspite tu masu u povisoku vatrostalnu posudu, promjera oko 10 cm, i pecite nabujak 20-30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Nabujak je gotov kad nabubri i dobije zlatastu koricu. Poslužite ga odmah u istoj posudi u kojoj se i pekao.

Da li ste isprobali ovaj recept za nabujak od krumpira i šunke? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Pročitaj još: Kuhanje

Kuhanje je termička obrada sirove hrane. Kuha se u vodi ili na pari na 100 °C. Osim kuhanja hrana se termički može još pripremati i pečenjem ili pirjanjem. Oba načina hranu termički obrađuju na temperaturi od preko 100 °C, s tim što se pirjanje odvija na nešto nižoj temperaturi, bliže 100 °C.

IZVOR: Wikipedija

Hrana

Hrana je bilo koja tvar koja apsorpcijom u ljudskom organizmu doprinosi očuvanju homeostaze istog. Ona čovjeku omogućava svakodnevne aktivnosti.

NE PROPUSTI  Zelena juha je ukusna i zdrava juha

IZVOR: Wikipedija

Koliko često kuhate tjedno? Možete nam reći u komentarima. Naravno, ako želite možete u komentarima navesti neki recept vašeg omiljenog jela kojega često pripremate. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: