Son of the Pink Panther (1993): Filmovi Blakea Edwardsa

Son of the Pink Panther (1993): Filmovi Blakea Edwardsa
Photo: YouTube sonysloba

Ispod možete pročitati kratak opis za komediju i kriminalistički film Son of the Pink Panther, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Son of the Pink Panther

Godina filma: 1993

Filmski žanr: Komedija, krimić

Režija: Blake Edwards

Uloge: Jennifer Edwards, Henry Goodman, Dermot Crowley, Burt Kwouk, Herbert Lom i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Gotovo je 30 godina prošlo otkako je inspektor Jacques Clouseau uspio osloboditi Mariju Gambrelli od optužbe za ubojstvo (događaji iz “A Shot In The Dark”). Maria je nastavila i preselila se u primorski grad. Također je princeza Yasmin od Lugaša došla u grad na odmor sa svojim ocem. Oteta je i zbog jakih veza između Francuske i Lugasha, glavni inspektor Dreyfus pozvan je da je pronađe.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Kriminalistički filmovi: The Frontier (2015)

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Son of the Pink Panther i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)