Teleća pizza na pari je dobro jelo

Ispod možete vidjeti recept kako se priprema teleća pizza na pari. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka ili slana jela, upišete u pretragu npr. “Recept za gustu bijelu juhu od riže” ili “Gusta bijela juha od riže” i kliknete “Search”.

Teleća pizza na pari je dobro jelo
Recepti i hrana

Ukusna teleća pizza na pari

Sastojci za jednu osobu:

– 100 g meke nemasne teletine
– sol
– 1/4 limuna
– 1 žlica ulja

Priprema

Odstranite s mesa kožice i masnoću, dva puta ga protisnite kroz stroj za mljevenje mesa, posolite i miješajte nekoliko minuta sve dok masa ne postane glatka. Zatim od nje napravite loptu, pa je rukama lagano spljoštite u pizzu te stavite na tanjur ili u plitku zdjelu. Začinite je s nekoliko kapi limunova soka, uljem i s još malo soli, poklopite je s istim takvim tanjurom, stavite iznad lonca kipuće vode i pustite da se na pari kuha oko 10 minuta; zatim pizzu okrenite na drugu stranu, opet je poklopite i pustite da se kuha još 10 minuta. Poslužite je s njezinim sokom i, ako želite, s još nekoliko kapi limuna.

Varijanta s peršinom

Sirovom mesu možete dodati 1 malu žlicu kosanog peršina ili ga pospite po pizzi za vrijeme druge faze kuhanja.

Da li ste isprobali ovaj recept kako se priprema teleća pizza? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Pročitaj još: Kuhanje

Kuha se u vodi ili na pari na 100 °C. Osim kuhanja hrana se termički može još pripremati i pečenjem ili pirjanjem. Oba načina hranu termički obrađuju na temperaturi od preko 100 °C, s tim što se pirjanje odvija na nešto nižoj temperaturi, bliže 100 °C.

Kuhanjem se pripravljaju juhe, gulaši, razna jela koja se jedu žlicom ili pak jela poput kuhanog povrća, mesa ili tjestenine.

NE PROPUSTI  Recept za punjene paprike - Najbolji recepti za slana jela

IZVOR: Wikipedija

Hrana

Hrana je bilo koja tvar koja apsorpcijom u ljudskom organizmu doprinosi očuvanju homeostaze istog. Ona čovjeku omogućava svakodnevne aktivnosti.

Kad govorimo o hrani, često ju dijelimo na hranu životinjskog i biljnog podrijetla. Sol spada u posebnu grupu.

IZVOR: Wikipedija

Koliko puta tjedno kuhate?

Možda će vas zanimati i ovo: