Najbolje komedije: Free Guy (2021)

Najbolje komedije: Free Guy (2021)
Photo: YouTube 20th Century Studios

Ispod možete pročitati kratak opis za komediju Free Guy. Ako vas zanimaju još neke najbolje komedije i drugi filmski žanrovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Najbolje komedije filmovi: Free Guy

Godina filma: 2021

Filmski žanr: Komedija, akcija, avantura

Režija: Shawn Levy

Uloge: Dwayne Johnson, Ryan Reynolds, Chris Evans, Taika Waititi, Jodie Comer i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Bankarski blagajnik otkriva da je on u brutalnoj video igri otvorenog svijeta.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Komedija

Komedija (od lat. comoedia ← od grč. kōmōidía) je vrsta drame, odlikuje se veselim sadržajem, crta smiješne strane ljudskog života i ljudi, ismijava njihove nedostatke i mane. Komedija se, kao i tragedija, razvila u antičkoj Grčkoj. U početku je označavala pjesmu komosa, tj. grupe mladića koji su na otvorenim prostorima izvodili šale na račun svojih sugrađana. Cilj komedije je nasmijati čitatelje i gledatelje (kada se izvodi na pozornici).

NE PROPUSTI  Santa Fe Trail (1940): Filmovi Michaela Curtiza

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Free Guy i ako jeste, koja je vaša ocjena filma i koje su vam još najbolje komedije? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: