Najnovija proročanstva su drevna proročanstva

Ispod možete pročitati neka drevna proročanstva koja se sigurno vežu za najnovija proročanstva. Sve je zanimljivo i veže se za proroke iz Biblije: Zahariju, Malahiju, Jeremiju, Ezekiela i svetog Ivana.

Najnovija proročanstva su drevna proročanstva
Ispunjenje proročanstava

Sve se veže za najnovija proročanstva

Zaharija

Zaharija se pojavljuje oko 520. g. pr.n.e. Njegova proročanstva proizlaze iz noćnih vizija. Najpoznatija od osmero njegovih vizija govori o: …“I u taj dan istrijebit ću iz Zemlje imena idola da se više ne spominju i proroke i nečisti duh uklonit ću iz Zemlje. I u svoj Zemlji dva će se dijela istrijebiti u njoj i poginuti, a treći će ostati u njoj… I u taj dan neće biti vidjeti svijetlo i vidjeti mračno, nego će biti jedan dan koji je poznat samo Gospodu nad vojskama i neće biti dan i noć, jer će i noću biti svjetlost…“

Malahija

Malahija se pojavljuje oko 465. g. pr.n.e. Njegova proročanstva od kojih je najpoznatiji zadnji tj. šesti u kojem je prorokovao dan kada će sve izgorjeti i nestati: …”Dan kada je mrak i koji gori kao peć, i svi će se ponositi i svi koji rade bezbožno biće strnjika i upaliće ih dan koji ide i neće im ostaviti ni korijena ni grane…“

Jeremija

Jeremija je bio prorok oko 60-te god. te je prorekao propast Asira upravo onako kako se stvarno i dogodio. Ispunilo se proročanstvo o uništenju Jeruzalema i odlaska Judejaca u ropstvo. Prvi je predvidio propast Davidove dinastije, progone svećenstva te gubitak Kovčega zavjeta, prema kojem će sve buduće nedaće proizaći zbog ljudskog bezumlja: „Ovako im recite: bogova koji nisu stvorili neba ni Zemlje, nestat će sa Zemlje i ispod neba. Jer svaki čovjek postao je bezuman od znanja, svaki se zlatar osramoti likom rezanim, jer su laž likovi i nema duha u njima. Sijat će pšenicu, a trnje će žnjeti, mučit’ će se a koristi neće imati i sramit će se žestoka gnjeva Njegovoga…“.

NE PROPUSTI  Velika sanjarica za Đ: Tumačenje snova po abecedi

Ezekiel

Ezekiel je prorok koji je do najsitnijeg detalja opisao svoj susret sa Bogom na rijeci Kebar. Predvidio je dolazak Mesije koji će na sebe primiti ljudske grijehe.

Sv. Ivan

Sv. Ivan jedan od najvećih proroka, koji je postojao na zemlji. On je pisac Apokalipse. Jedini je koji najtočnije opisuje buduće događaje vrlo precizno, upravo koji se događaju u našem vremenu. Apokalipsa je knjiga koja govori o sudbini svijeta tijekom njegovog postojanja te Božjem sudu koji će doći na kraju vremena, a same kazne će prethoditi uzrokovane bezakonjem i grijehom samog ljudskog roda kao što su: elementarne nesreće, suša i glad, bolesti i velike epidemije, ekonomske krize, svjetski ratovi, građanski i lokalni ratovi, revolucije, diktature, svemirske katastrofe kakve nisu zabilježene u povijesti. Sve kazne imaju svoj logični red, a najjača kulminacija trebala bi biti najstrašnija svemirska katastrofa, a to je eksplozija Sunca. Na kraju krajeva, očigledno je da se sva proročanstva svode na isto tj. smak svijeta koji će se dogoditi upravo zbog nekontrolirane upotrebe atomske energije.

IZVOR: tarotihoroskop.wordpress.com

Koje je vaše mišljenje kada su u pitanju najnovija proročanstva o raznim katastrofama? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: