Opuštajuća glazba za bolje zdravlje

Znanstvenici se meloterapijom ozbiljno bave, izučavaju je, ali još uvijek nema potpunih odgovora. Jedno je sigurno: opuštajuća glazba mnogostruko utječe na ljudski organizam: povećava ili smanjuje mišićnu energiju, ima utjecaj na brzinu pulsa, na sniženje ili povećanje krvnog tlaka.

Opuštajuća glazba za bolje zdravlje
Svemir proizvodi ljekovite tonove i vibracije, a na čovjeku je da ih nauči koristiti. Moguće je liječiti brojne teškoće: od glavobolje do – impotencije.

 Opuštajuća glazba ima ljekovito djelovanje

Nesanica i nervoza: Flauta u opuštanju živčane napetosti. Zvuk ovog instrumenta smiruje. Osoba koja ga sluša nalazi se u stanju potpune opuštenosti. Flauta ima takvo djelovanje i na onog tko na njoj muzicira i na onog tko je sluša. Slušanjem flaute u ležećem položaju, prije spavanja, san mnogo lakše dolazi.

Seksualne smetnje: Frigidnost, mnogi ženski problemi, impotencija i prerana ejakulacija kod muškaraca, mogu se liječiti glazbom. Uzrok ovih poremećaja najčešće je u psihi, pa glazba pomaže uspostavljanju ravnoteže kao i kod bilo koje druge psihosomatske bolesti.

Kako odabrati vrstu glazbe uz koju ćemo se bolje osjećati?

Opuštajuća glazba koja ima ljekovito djelovanje bira se na osnovi preciznih kriterija koje postavlja liječnik. Glazbeni motivi moraju biti “slični bolesti”, zapravo trebaju evocirati predstave i stanje duha slično onima koje pacijent ima. Na primjer, depresivna osoba ne može započeti liječenje slušanjem vesele i živahne glazbe. Za početak se preporučuju glazbena djela koja iskazuju tugu, a potom se prelazi na nešto lakše i vedrije melodije i najzad na dinamičnu glazbu. Tako se psiha postepeno stimulira i vraća u stanje ravnoteže.

Nebeski zvuci donose zdravlje i harmoniju

Svemir je zapravo svojevrstan veliki orkestar. Sve što se nalazi u njemu harmonično vibrira, stvarajući nebesku harmoniju, stapajući se u zvuk svega postojećeg.

Slavni grčki filozof i matematičar Pitagora, govorio je o “harmoniji sfera”. Svaki planet, rotirajući oko sebe i putujući određenom putanjom oko Sunca, stvara vlastite tonove. Ljudsko ih uho ne može čuti, jer su gibanja planeta relativno spora, pa su i frekvencije zvukova što ih proizvode previše niske za ljudsko uho.

NE PROPUSTI  Smiješni citati za Facebook i vaše bolje raspoloženje

Kako bi ti tonovi postali čujni, poslužila je tehnika oktava. Pri tome se frekvencije rotacije “oktaviziraju”, odnosno dižu u određenim odnosima toliko dugo, da ih ljudsko uho može registrirati. Na taj način se mogu dobiti tonovi pojedinih planeta u području frekvencije koje su dostupne ljudskom slušnom aparatu.

Zemlja, na primjer, posjeduje tri osnovna tona. Oni su rezultat tri vrste njenog gibanja. Okretanjem oko vlastite osi, Zemlja proizvodi tijekom 24 sata ton G. On ima frekvenciju 194, 18 herza. Tijekom godine, rotirajući oko Sunca, proizvodi ton CIS koji ima frekvenciju 136, 1 herza. Njima se pridružuje ton F sa frekvencijom od 172, 06 herza. On nastaje rotacijom Zemljine osi tijekom takozvane Platonske godine, a koja traje 25.900 godina.

Planetarni tonovi

Zanimljivo jest da ova tri osnovna tona odgovaraju onima do kojih su došle razne kulture meditativnim putem. Ovi planetarni tonovi ne razveseljavaju samo dušu, nego utječu i na psihičko i fizičko zdravlje. Njihovo djelovanje na osnovu principa harmonizirajućih vibracija, medicina je višestruko potvrdila.

Tim se iskustvima poslužila alternativna medicina. “Nebeskim zvucima” liječe glavobolje i psihičke napetosti. Protiv živčanosti pokazao se uspješnim ton CIS, a kod bezvoljnosti ton G.

U seksualnoj terapiji koriste se s uspjehom dva zemaljska tona. Dnevni ton G i njemu primjerena glazba djeluju poticajno na želju i potenciju, te dovode do orgazma. Godišnji ton C i na njemu zasnovana glazba, dovodi do opuštanja.

I Mjesečevi tonovi djeluju stimulativno na procese ozdravljenja. Protiv menstrualnih tegoba, na primjer, koristi se ton GIS/AS, a on nastaje od jednog do drugog punog mjeseca. Protiv impotencije i frigidnosti pomaže ton frekvencije 210, 42 herza. Štoviše, njegove vibracije ne samo da pojačavaju spolnu moć, nego djeluju erotizirajuće i povećavaju užitak.

NE PROPUSTI  Najbolje spavanje je na leđima i na malom jastuku

Tonska punktura

Ovu metodu liječenja nazivamo tonskom punkturom, odnosno, phonophorozom. S tonovima Zemlje i Mjeseca moguće je meditirati i učiniti ih korisnim za harmoniju tijela, duha i duše. U specijaliziranim trgovinama za ezoteriku moguće je nabaviti tonske viljuške za tonove pojedinih planeta.

S tonom G najbolje se meditira rano ujutro, jer te vibracije imaju snažno poticajno djelovanje. On pospješuje opskrbu stanica kisikom, a povećavaju i napetost mišića.

Ton CIS/DES (126, 10 herza) pomaže kod kašlja uslijed pretjeranog pušenja. Ako se takve vibracije izvode u predjelu prsne kosti, izazivaju izbacivanje šlajma iz dišnih puteva. Najčešće je dovoljno koristiti zvučnu viljušku svake dvije do tri minute i to tri do četiri puta. Taj ton oslobađa od stresova i pretjerane razdražljivosti, stvarajući mir u duši.

Ton F djeluje više psihološki nego fiziološki. On se pokazao uspješnim u liječenju depresija. Vrlo su uspješne i meditacije primjerene ovom tonu. One stvaraju svečano, veselo i optimistično raspoloženje.

Ton GIS/AS se pokazao vrlo primjerenim u erotskim i komunikacijskim ritualima za vrijeme punog Mjeseca. Ako par uživa u ljubavi u visećem krevetu koji se njiše u ritmu glazbe usklađene s vibracijama Svemira, ako je tome primjereno i osvjetljenje, moguće je postići savršeno jedinstvo sa prirodom i vrhunac užitka.

VAŽNA NAPOMENA: Ova objava je isključivo informativnog karaktera. Za bilo kakav savjet, dijagnozu ili liječenje obavezno se obratite svome liječniku!

Možda će vas zanimati i ovo: