Osmica spada u najveće tajne astrologije

Osmica je magična formula sreće i spada u najveće tajne astrologije. Broj osam je sveti broj kršćanstva, budizma te mnogih drugih kultura našega planeta. Osmica predstavlja beskonačnost vremena i besmrtnost duše.

Osmica spada u najveće tajne astrologije
Tajne astrologije – broj osam

Osmica je magična formula sreće

Svaki zvjezdani znak ima svoju vlastitu žudnju, unutarnji, često nesvjesni cilj, koji se mora ostvariti. Taj cilj leži u osmom znaku iza vašeg vlastitog sunčanog znaka – najčešće skriven. Do svoga cilja možete dospjeti samo putem posljednjih odjeka vašega znaka putem njegovih završnih odrednica. Upoznajte se s tim skrivenim svojstvima završnih odrednica vašega znaka.

Ako je vaš znak Ovan, njegova završna odrednica nalazi se u Škorpionu

Prigodom svakog početka pomislite i na kraj. Razmislite i o posljedicama koje povlači za sobom vaše djelovanje, vaš ulog.

Završna odrednica Bika je u Strijelcu

Bik mora izaći iz svoje sigurnosti i upoznati put u daljinu. Mora spoznati da se kući ne može vratiti onaj, tko nije bio na putu.

Završna odrednica Blizanaca nalazi se u Jarcu

Prozračni, nemirni Blizanci moraju upoznati osnovu koja pruža sigurnost i pouzdanost. Osoba rođena u Blizancima mora se koncentrirati jasno i ustrajno prema nekom cilju.

Rak ima svoju završnu odrednicu u Vodenjaku

Slabosti Raka mogu biti njegova pretjerana emotivnost i osjećajno povezivanje. Vodenjak će poučiti Rakove duhovnoj distanci i unutarnjoj neovisnosti.

Lav ima završnu odrednicu u Ribama

Cilj bi ovdje bio samosvladavanje, odricanje od egocentričnih razmišljanja, te prihvaćanje spoznaje kako stvarno živi samo onaj, koji svoje mjesto nalazi u zajednici, onaj koji zna davati i uzimati.

Djevici je završna odrednica u znaku Ovna

Kritički raspoložena Djevica često počinje djelovati ne razmislivši bistro prije toga. Ona se zato mora naučiti kako će se osloboditi navika da radi impulzivno i reagira spontano.

Vaga ima svoju završnu odrednicu u Biku

Vaga se mora spustiti s vrha svoje kule bjelokosne i napustiti estetiziranje, te ući u stvarni svijet svakodnevice. Uz to, mora naučiti kako su vrlo čvrste niti koje povezuju dušu i tijelo.

Škorpion ima svoju završnu odrednicu u Blizancima

Njegova je zadaća da napusti svijet svoje strastvenosti koji ga sputava i uđe u svijet Blizanaca, koji znaju održati odstojanje i koji život primaju bez predrasuda, a primaju ga s lakše strane.

NE PROPUSTI  Novac i znaci Zodijaka: Horoskop i astrologija

Strijelac ima svoju završnu odrednicu u Raku

On ne bi smio zaboraviti svoje podrijetlo, ali bi se morao vratiti magičnim prapočecima svoga života.

Završna odrednica Jarca nalazi se u Lavu

Jarac mora naučiti kako život ne znači čvrsto i kruto pridržavanje nekih unaprijed zamišljenih, često i svojevoljnih načela, nego živahno korištenje dostižnih zamisli i njihovo ostvarivanje.

Vodenjak ima svoju završnu odrednicu u znaku Djevice

Vodenjak bi trebao svom nesređenom svijetu, punom promjena i izmjena, dati bolji duhovni poredak, a trenutnu ovisnost podrediti višim životnim ciljevima.

Ribe imaju završnu odrednicu u Vagi

Cilj osoba rođenih u ovom znaku trebao bi biti ostvarenje i priznanje vječne ljepote svijeta. I prevladavanje svog često neoštrog i promjenjivog svijeta.

Osmica je simbol beskonačnosti

Brojka osam je simbol beskonačnosti. Nakon osam dolazi devet, broj koji navješćuje novo. Tako osmica dolazi između sedam i devet, povezujući savršenost svetog broja s novim što tek dolazi. Zbog toga je ona simbol beskonačnosti, ali i beskrajne nebeske ljubavi.

Osam bijaše prva mjera koju su ljudi pronašli na nebu nakon dana i noći. Naime, Mjesečev srp se smanjuje i raste uvijek osam puta u skladu s Venerom kao jutarnjom, odnosno večernjom zvijezdom. To je i razlog zašto su nekoć horoskopi bili podijeljeni na osam dijelova.

Osam, dakle, ukazuje na odnos Mjeseca i Venere. Budući da je Mjesec simbol uskrsnuća – jer on umire i ponovno se rađa – često ga dovode u vezu s Venerom koja je, opet, simbol ljubavi. Drugim riječima, ovako, simbolično poimanje Mjeseca počiva na vjeri u nebesku ljubav.

Izražaj

Pri operacijama množenja, osam kao simbol beskonačnosti, također dolazi do izražaja. Naime, kad se množe neparni brojevi, počevši od sedam, dobije se uvijek broj koji je djeljiv sa osam i jedan je ostatak. Ti se brojevi zovu – stvaralački. Evo nekoliko primjera:

7 x 7 = 49, a to je 6 x 8 + 1

9 x 9 = 81, a to je 10 x 8 + 1

15 x 15 = 225, a to je 28 x 8 + 1

Osam ima oblik algebarske krivulje, a ona je simbol vječnog kružnog tijeka, vječnog povratka. I Sunce se tijekom godine kreće u putanji čiji je oblik osam. A vječni život postiže samo onaj koji je prošao podzemljem, dakle onaj tko je proživio i neugodna iskustva. Zbog toga je osam ujedno i simbol podzemlja. Gornja ništica osmice simbolizira ovaj “gornji” svijet, a donja “podzemni”, odnosno “donji” svijet. Ovaj je broj ujedno ilustracija zakona kako dolje, tako i gore.

NE PROPUSTI  Magija svijećama spada u jednostavne magije

Osmica nas vodi u druge dimenzije kad se uzdignemo iznad sedam stupnjeva, da bismo stigli u osmo nebo, gdje žive bogovi. U nekim jezicima, njemačkom na primjer, broj osam igra izrazito važnu ulogu i zastupljen je u mnogim riječima i frazama. No, osmica igra značajnu ulogu u životu svakog od nas. Ne zaboravimo da bi čovjek trebao osam sati raditi, osam sati spavati i osam sati imati slobodnog vremena. Osmi dan je također značajan za sve nas. On je prvi dan nove sedmice.

Ovan

Završna odrednica Škorpion. Cilj transformacije: povezivanje snage razmišljanjem o posljedicama ulaganja moći.

Bik

Završna odrednica Strijelac. Cilj transformacije: napuštanje starih navika određivanjem novih ciljeva i duševnih ideala.

Blizanci

Završna odrednica Jarac. Cilj transformacije: težnja prema unutarnjoj sigurnosti i trajnom častoljublju, dostignućem čvrstih vrijednosti.

Rak

Završna odrednica Vodenjak. Cilj transformacije: oslobođenje od čisto emocionalnog poimanja svijeta uz pomoć odbacivanja čvrstih pravila.

Lav

Završna odrednica Ribe. Cilj transformacije: ugrađivanje vlastitih interesa u zajedničke, a na sreću svih sudionika.

Djevica

Završna odrednica Ovan. Cilj transformacije: brže i usmjerenije korištenje životne energije uz pomoć odricanja od sitničavih kritičnosti.

Vaga

Završna odrednica Bik. Cilj transformacije: čulni i stvarniji užitak, umjesto zahtjeva estetiziranja koji se ne mogu ostvariti.

Škorpion

Završna odrednica Blizanci. Cilj transformacije: manje gubitaka životne energije uz pomoć neopterećenog pogleda na život.

Strijelac

Završna odrednica Rak. Cilj transformacije: mir i emocionalno postići će se okretanjem prema unutarnjem svijetu.

Jarac

Završna odrednica Lav. Cilj transformacije: više životne radosti uz manje bojažljiv oprez.

Vodenjak

Završna odrednica Djevica. Cilj transformacije: konstruktivno korištenje duhovnih snaga suradnjom na ostvarenju visokih zajedničkih ciljeva.

Ribe

Završna odrednica Vaga. Cilj transformacije: korištenje emocija stvaranjem ljepote i umjetnosti.

Možda će vas zanimati i ovo: