Riblji prženac s bešamelom je ukusno jelo

Ispod možete vidjeti recept za riblji prženac s bešamelom. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka ili slana jela, upišete u pretragu npr. “Recept za teleću pizzu na pari” ili “Teleća pizza na pari” i kliknete “Search”.

Riblji prženac s bešamelom je ukusno jelo
Kuhanje i zdrava hrana

Ukusni riblji prženac s bešamelom

Sastojci za jednu osobu:

– 80-100 grama kuhanog oslića bez kostiju
– 1 mali kuhani krumpir
– 10 g ribanog parmezana
– 10 g maslaca
– bešamel umak priređen od 15 g maslaca
– 15 g brašna
– 1/5 l mlijeka
– sol
– vatrostalna zdjela ili velika školjka namazana maslacem

Priprema

Priredite bešamel umak. Jednu žlicu umaka nalijte na dno zdjele, pokrijte ga sa dvije ili tri ploške kuhanog krumpira, onda naslažite komade kuhane ribe, sve prekrijte preostalim bešamelom pa pospite ribanim parmezanom i stavite u sredinu mali komad maslaca. Pecite taj prženac 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 175°C. Poslužite još topao prženac u istoj zdjeli u kojoj se i pekao.

Da li ste isprobali ovaj recept za riblji prženac s bešamelom? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Pročitaj još: Kuhanje

Kuhanje je termička obrada sirove hrane. Kuha se u vodi ili na pari na 100 °C. Osim kuhanja hrana se termički može još pripremati i pečenjem ili pirjanjem. Oba načina hranu termički obrađuju na temperaturi od preko 100 °C, s tim što se pirjanje odvija na nešto nižoj temperaturi, bliže 100 °C.

IZVOR: Wikipedija

Hrana

Hrana je bilo koja tvar koja apsorpcijom u ljudskom organizmu doprinosi očuvanju homeostaze istog. Hranu u užem smislu čine sljedeći sastojci:

– Ugljikohidrati
– Bjelančevine
– Masti
– Vitamini
– Minerali

Ona čovjeku omogućava svakodnevne aktivnosti.

IZVOR: Wikipedija

Maslac

Maslac (Eng. – butter) je energetski i nutritivno visoko vrijedan mliječni proizvod, dobiva se procesom bućkanja iz osnovne sirovine slatkog ili kiselog vrhnja, kemijskog sastava: voda (80%), suha tvar (16%)>(bjelančevine, vitamini, minerali, soli…). Vrhnje za proizvodnju maslaca se ne homogenizira.

IZVOR: Wikipedija

Koliko tjedno puta kuhate? Možete nam reći u komentarima i navesti koja su vam najomiljenija jela. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: