Outpost (2008): Horror i znanstveno fantastični filmovi

Outpost (2008): Horror i znanstveno fantastični filmovi
Photo: YouTube Vertigo Releasing

Ispod možete pročitati kratak opis za horror i znanstveno fantastični film Outpost, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Outpost

Godina filma: 2008

Filmski žanr: Akcija, horror, znanstvena fantastika

Režija: Steve Barker

Uloge: Michael Smiley, Ray Stevenson, Julian Wadham, Richard Brake, Johnny Meres i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

U baru u gradu opustošenom ratom, tajanstveni poslovni čovjek Hunt unajmljuje bivšeg marinca da okupi tim bivših vojnika koji će ga zaštititi na opasnom putovanju u ničiju zemlju.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Znanstvena fantastika

Znanstvena fantastika (engl. science fiction) umjetnički je žanr, oblik spekulativne fikcije koji se prvenstveno bavi utjecajem izmišljene znanosti i/ili tehnologije na društvo ili pojedince. Definicija znanstvene fantastike vezuje se prije svega za književna, televizijska i filmska djela, ali znanstvena fantastika utječe i na likovnu i glazbenu umjetnost.

NE PROPUSTI  Legend of Kung Fu Rabbit (2011): Crtani filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Outpost i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: