Pečenica file od kunića na maslacu

Pečenica file od kunića na maslacu
Recepti i kuhanje

Ispod možete vidjeti recept kako se priprema pečenica file od kunića na maslacu. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka ili slana jela, upišete u pretragu npr. “Recept za tanke špagete na ulju” ili “Tanki špageti na ulju” i kliknete “Search”.

Pečenica file

Sastojci za 1 obrok:

– komad oko 130 g prave kunićeve pečenice
– 1 list kadulje (žalfije)
– grančica ružmarina
– 5-10 g maslaca
– sol
– 1/2 čaša vode ili juhe

Priprema

Operite meso, i ako je potrebno, odstranite kožice i žilice, osušite ga, razrežite na tri komada (srednji dio i dva bočna), stavite ga u tavu zajedno s kaduljom, ružmarinom i maslacem. Poklopite i često okrećući pirjajte desetak minuta na umjerenoj vatri sve dok ne nestane tekućine, onda dodajte žlicu juhe ili tople vode.

Pustite da polako kuha na slaboj vatri još oko 50 minuta, zatim postupno dodavajte, povremeno okrećući meso, malo juhe ili vode, sve dok ne postane meko i ne počne otpadati s kostiju. Na kraju posolite. Izvadite kosti, a meso narežite na komadiće (bit će ukupno oko 7 dkg mesa).

Ako to jelo pripremate djetetu, nemojte prije kuhanja marinirati kunića u octu i vodi, samo ga eventualno 2-3 minute stavite u kipuću vodu (slanu), pa ga osušite i pripremite kao što je opisano.

Da li ste isprobali ovaj recept kako se priprema pečenica file od kunića? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

NE PROPUSTI  Riblji paprikaš: Najbolji recepti za slana jela

Možda će vas zanimati i ovo: