Recept za paprikaš – Najbolji recepti za slana jela

Recept za paprikaš - Najbolji recepti za slana jela
Recepti

U ovoj objavi možete vidjeti recept za paprikaš. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slana jela ili slatka jela, upišete u pretragu npr. “Recept za voćni kolač” ili “Voćni kolač” i kliknete “Search”.

Recept za paprikaš

Sastojci:

800 gr junetine
2-3 glavice crvenog luka
mrkva
1 do 1 ½ kg krumpira
dvije ljute paprike
vegeta
kajenska paprika
malo brašna
malo šećera
listovi celera ili peršina

Priprema:

Meso izrežite na komade veličine 3-4 cm i stavite na ulje da se pirja. Za to vrijeme očistite i isjeckajte dve-tri glavice crvenog luka. Mesu koje ste pažljivo pirjali i povremeno dosipavali malo vode, nakon oko 15 minuta dodajte luk, promiješajte, ako treba, dodajte još malo vode i pustite da se pirja još oko 10-15 minuta. Tko želi može da doda i veću mrkvu isječenu na kolutove istovremeno kada i luk. Za to vrijeme pripremite krumpir, ogulite ga i isjecite na četvrtine.

Provjerite da li se meso, luk i mrkva pirjaju u dovoljno tekućine, a kada ona počne polako da nestaje, maknite posudu s ploče na štednjaku i stavite žlicu vegete, malu žlicu kajenske paprike, prstohvat šećera, kuhaču brašna i sve to promiješajte. Vratite posudu na štednjak i naspite šalicu vode. Čim krene da vrije dodajte krumpir i dvije ljute paprike, isječene na komade. Sada naspite vodu tako da ona malo prekrije sve sastojke u posudi. Sada ostavite da se jelo kuha na laganoj temperaturi oko pola sata. Pred kraj, kada mislite da je jelo gotovo probajte krompir i ukus jela. Ako treba, dodajte još malo vegete i sjeckane listove celera ili peršina.

NE PROPUSTI  Kolač od banana: Recepti za slatka jela

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.