Pepeljuga: Najljepše bajke za djecu i priče za laku noć

Pepeljuga: Najljepše bajke za djecu i priče za laku noć
Bajke i priče za djecu

Ispod možete pročitati lijepu i poznatu bajku Pepeljuga. Autor je Charles Perrault. Ako vas zanimaju još neke najljepše bajke za djecu i priče za laku noć, upišete u pretragu npr. “Trnoružica” i kliknete “Search”.

Bajke za djecu – MENU

Pepeljuga

Pepeljuga je živjela s maćehom i dvjema polusestrama kojima nije bila nimalo draga.

Jednoga je dana princ, kojemu je došlo vrijeme za ženidbu, priredio slavlje na kojemu je htio upoznati djevojke iz svojega kraljevstva. Maćeha je sa svojim kćerima otišla na bal, a Pepeljuga je ostala kod kuće da čisti i posprema.

Umorna je Pepeljuga sjela pored ognjišta kad li se pojavi dobra vila da joj pomogne. Svojim čarobnim štapićem jednu bundevu pretvori u kočiju, mišiće u konje i kočijaše, Pepeljugu odjene u prekrasnu haljinu i obuje u staklene cipelice.

“Sad idi na bal!¨ No, moraš se vratiti prije ponoći jer u ponoć će sve ovo nestati”, upozori je vila.

Princ ju je spazio čim je ušla u dvorac. Bila je tako lijepa da je on cijele večeri plesao samo s njom, a da druge djevojke nije niti pogledao.

Kad je sat otkucao ponoć, Pepeljuga se oprosti od princa. U silnoj žurbi izgubila je jednu cipelicu. Princ koji se već zaljubio u Pepeljugu, pronašao je cipelicu na stepenicama.

Već je sutradan dvorski glasnik obznanio da je princ odlučio oženiti se djevojkom koja bude mogla obuti staklenu cipelicu. Kakvo je to bilo iznenađenje kad se otkrilo da cipelica pristaje samo Pepeljuginoj nožici.

Presretni se princ oženi Pepeljugom koja je postala vrlo omiljena kraljica. Dugo su živjeli zajedno, sretni i zadovoljni.

C. Perrault

Da li vam se sviđa ova bajka? Možete nam reći u komentarima. Hvala

NE PROPUSTI  Knjiga o džungli: Bajke za djecu i priče za laku noć

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.