Pravi duhovi: Posjetitelji s onoga svijeta

Pravi duhovi: Posjetitelji s onoga svijeta
Zanimljivosti i misterije o duhovima

Vjerujete li vi da postoje pravi duhovi? Ako je odgovor potvrdan, ne biste se zbog toga trebali stidjeti. Mnogi senzibilni ljudi, među kojima i mnogi glasoviti umjetnici i znanstvenici, uvjereni su u postojanje paranormalnih bića. Otprilike je svaki deseti već imao kontakt duhovima – tako se može zaključiti iz jednog znanstvenog istraživanja britanskog Društva za parapsihologiju.

Pravi duhovi – duše umrlih

Kod duhova radi se gotovo uvijek o dušama umrlih, koje na “onom svijetu” ne mogu naći mir. Razlozi tog njihovog nemira i dalje ostaju zagonetni i neobjašnjivi. Duhovi se često javljaju članovima svoje obitelji ili prijateljima, s kojima su tijekom života bili tijesno povezani. Posjetitelji s onoga svijeta javljaju se gotovo uvijek na zaista neugodan način.

Duh preminulog oca

Berlinska liječnica Maria Ortner čula je svog preminulog oca kako svira violončelo. Svirka je trajala dobrih trideset minuta. Maria Ortner se silno uplašila i nije se odvažila ustati iz kreveta i poći u drugu sobu iz koje se čula svirka. Sljedećeg jutra violončelo je stajalo na svom uobičajenom mjestu. Liječnica je već povjerovala kako je sve to samo sanjala, ali kad je srela neke susjede, oni su joj rekli kako su iz njezinog dnevnog boravka isto tako čuli čudesnu svirku, a mislili su da glazba dolazi s magnetofona. Zagonetna igra ponovila se sljedeće noći. Tek treći put Maria Ortner je zakoračila u dnevni boravak da se uvjeri u podrijetlo sviranja. Čim je otvorila vrata prema dnevnom boravku, glazba se iznenada prekinula.

Umrli austrijski kompozitor

Veliki kompozitor i dirigent Leonard Bernstein (1918-1990) za vrijeme svoga života imao je vrlo česte kontakte s umrlim austrijskim kompozitorom i dirigentom Gustavom Mahlerom (1860-1911), točnije s njegovim duhom. Svojim je prijateljima Bernstein uvijek objašnjavao kako se on preko noćnih susreta s Mahlerom i njegovom glazbom toliko zbližio, da je ponekad pomišljao kako se veliki glazbenik iz Beča ponovno rodio.

Doživljaj sa pokojnom bakom

Vozač BMW-ovih postrojenja princ Leopold von Bayern priznao je otvoreno, prigodom jednog intervjua, kako vjeruje u duhove. Opisao je jedan doživljaj sa svojom pokojnom bakom, princezom von Hohenzollern. Ona je svojem unuku za života obećala kako će mu se jednog dana javiti s onoga svijeta. Nekoliko mjeseci nakon njezine smrti, usred noći u obiteljskom dvorcu iznenada su se odjednom pogasila sva svjetla, iako u dvorcu nije postojala glavna središnja sklopka. “Potrčao sam kroz cijeli dvorac”, ispričao je princ Leopold, “tražeći uzrok nestanka svjetla”. U salonu moje bake jasno sam osjetio kako ona stoji iza mene. Ali, bio sam previše uplašen da bih se okrenuo. Od straha sam jednostavno pobjegao iz salona.

Koraci pokojnog oca

Knjižničarka iz Muenchena, Christina Hubauer još kao dijete izgubila je majku i rasla uz oca, jednog glazbenika u orkestru. Noću je često bila sama i puna straha osluškivala spasonosne korake svoga oca koji se uvijek kasno vraćao kući. Christina je već bila odrasla djevojka kad joj je otac umro od srčanog udara. Ali, ti u tamo i sada čuje u kasno doba noći njegove korake. Za to postoje i svjedoci, jer ona ponekad ima goste kad se noću čuju koraci. Ali, koliko god pogledavala na stepenice, one su uvijek bile prazne.

Izvor: www.motivacioneprice.com

Vjerujete li vi da postoje pravi duhovi i da su u stanju posjećivati žive ljude? Možete nam reći u komentarima ove objave i navesti ako ste imali nekakva iskustva oko toga. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: