Pravila za jednostavan život koja će pomoći

Pravila za jednostavan život koja će pomoći
Jednostavan život

Ono što me je inspiriralo da napišem ovaj post je slika na koju sam “naletjela” na Instagramu na kojoj su bila ispisana pravila za jednostavan život. Danas želim da pišem baš o ovim pravilima, jer mislim da mnogima mogu pojednostaviti i olakšati život. Većina ljudi kompliciraju svoj život i nadam se da će im ovih 6 pravila “otvoriti oči” i pomoći da žive ljepši i jednostavniji život.

Pravila za jednostavan život – Nedostaje vam netko – POZOVITE!

Svima je nekada nedostajala neka osoba, koja u tom trenutku nije tu, pored vas. Zbog toga ste osjećali tugu i prazninu. Imali ste želju da razgovarate s njom. Pa, zašto je jednostavno niste pozvali? Kada vam netko nedostaje pozovite ga, pošaljite poruku ili se nađite negdje. Vjerujte, bolje ćete se osjećati, a i toj osobi ćete uljepšati dan.

Želite da vas netko razumije – OBJASNITE!

Koliko puta ste čuli čuvenu rečenicu: “Ti me ne razumiješ”, ili “Nitko me ne razumije”, ili, koliko puta ste to sami izgovorili ili pomislili? Dakle, ako želite da vas netko razumije, objasnite šta se dešava, kako se osjećate… Izbacite to iz sebe. Kako očekujete da će vas itko razumjeti, ako niste objasnili o čemu je riječ?

Pravila za jednostavan život – Imate pitanja – PITAJTE!

Ne ustručavajte se da pitate kada na nešto nemate odgovor ili vas nešto zanima. Ako ne pitate, odgovor će uvijek biti NE. Tako da – naučite postavljati pitanja.

Ne sviđa vam se nešto – RECITE TO!

Nešto vam smeta kod neke vama bliske osobe. Recite joj to! Kada vam se nešto ne sviđa, ne držite to u sebi i ne ustručavajte se da to kažete. I ne, tako nećete ikoga povrijediti. Samo to recite na lijep i ljubazan nacin.

Pravila za jednostavan život – Želis nešto – POTRUDI SE ZA TO!

Kako očekujete da ćete nešto dobiti, ako se ne trudite za to. Trebate da se borite za ono sto želite i za ostvarenje vaših snova inače to nikada nećete imati. Ne možete da očekujete da će vam sve “pasti s neba”.

Voliš nekoga – (PO)KAŽI TO!

Recite osobama koje volite da ih volite. Na kraju krajeva, ne morate im to ni reći, ako ne želite, mada ne vidim zašto ne. Možete to pokazati pomoću vasih djela. Ona ipak govore više od riječi. Život je jedan i što više ga provedite s osobama koje volite. Iskazujte im svoju ljubav što češće.

Anđela Vukčević

IZVOR: sweet-dreams-14.blogspot.com

Možda će vas zanimati i ovo: