Star Crystal (1986): Horrori i znanstveno-fantastični filmovi

Star Crystal (1986): Horrori i znanstveno-fantastični filmovi
Photo: YouTube PlayStarRocker

Ispod možete vidjeti kratak opis za horror i znanstveno-fantastični film Star Crystal, te pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Star Crystal

Godina filma: 1986

Filmski žanr: Horror, triler, znanstvena fantastika

Režija: Lance Lindsay

Uloge: Emily Longstreth, Faye Bolt, Taylor Kingsley i drugi.

Kratak opis radnje filma:

Star Crystal je horror i znanstveno-fantastični film iz 1986. godine u režiji Lancea Lindsayja. Godine 2035. ekspedicija na Marsu pronalazi zakopano jaje koje odnose na brod. Jaje se izleže, otkrivajući kristal i sluzavo stvorenje koje se skriva na brodu. Nakon što su astronauti odlučili upotrijebiti kristal na velikom laserskom topu, svi umiru kad im nestane dovoda zraka.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

Većina filmskih žanrova ima svoj prototip u drugim umjetničkim izričajima, osobito u književnim žanrovima.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Star Crystal i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: