Prince of the City (1981): Najbolji kriminalistički filmovi

Prince of the City (1981): Najbolji kriminalistički filmovi
Photo: YouTube WorleyClarence

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, dramu i kriminalistički film Prince of the City, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Prince of the City

Godina filma: 1981

Filmski žanr: Akcija, drama, kriminalistički film

Režija: Sidney Lumet

Uloge: Peter Friedman, Alan King, Lane Smith, Eddie Jones, Bob Balaban i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film se temelji na istoimenoj knjizi Roberta Daleyja iz 1978. godine o policajcu iz New Yorka koji je odlučio razotkriti policijsku korupciju.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Drama

Drama znači radnja. Ona obuhvaća sve književne vrste namijenjene izvođenju na pozornici, a koje svoj pravi smisao dobivaju u kazališnoj predstavi.

NE PROPUSTI  Changeling (2008): Najbolji krimići

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Prince of the City i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: