Psalmi iz Biblije za umirivanje stresa i napetosti

Psalmi iz Biblije za umirivanje stresa i napetosti
Psalmi

Kada biste dobili uvid u moju Bibliju i kada bi se otvorili Psalmi iz Biblije, vidjeli biste savinute, suzama-namočene i ispisane bilješkama stranice; sve to kako bi me podsjetilo na razdoblja kada se moje srce otvorilo prekrasnoj, bezvremenskoj Božjoj Riječi.

Jeste li zabrinuti? Jeste li pod stresom? Želim s vama podijeliti neke od mojih omiljenih stihova iz Psalama, stihova koji su osobno progovorili mom srcu. Dok meditirate nad istinama ovih riječi, one će početi obnavljati vaš um, smirivati svaki stres ili tjeskobu dok svjetlost Božje Riječi počinje prožimati vaše srce i vaš um.

1. Psalmi iz Biblije – Psalam 138,3

„U dan, u koji zazvah, ti si me uslišio, umnožio si snagu duši mojoj“.

Kada zazovemo Gospodina, On nas čuje i osnažuje naše duše na način kako samo On to može!

2. Psalam 91, 15-16

„Zazvat će me, a ja ću ga uslišiti, s njim ću biti u nevolji, spasit ću ga i proslaviti. Nasitit ću ga danima mnogim, pokazat` mu spasenje svoje“.

Dok se suočavamo s razdobljima nevolje, Svemoćni Bog nas izbavlja i pokazuje nam svoje spasenje. Tada Gospodina upoznajemo kao Svemoćnog Izbavitelja. Kako nevjerojatna prilika za prikaz Njegove slave i vjernosti!

3. Psalmi iz Biblije – Psalam 46, 10

„Umirite se i spoznajte, da sam ja Bog! Slavit će me među narodima i uzvisivati na zemlji“.

Bog nam kaže: „Umirite se i spoznajte da sam ja Bog“. Bog želi da gledamo i da vidimo, da naučimo tko On jest, kao naš Bog, naš Moćni Izbavitelj, Onaj koji je uvijek s nama. Bog čezne za time da Ga upoznamo.

4. Psalam 21, 12

„Ako li stanu zlo kovati protiv tebe, ako spremaju spletke, neće uspjeti“.

Bog nam čuva leđa. On u svojoj Riječi kaže da, iako naši neprijatelji kuju planove protiv nas, oni ne mogu uspjeti. Možemo se snažno radovati i imati utjehu u pobjedi koju imamo u Isusu!

5. Psalmi iz Biblije – Psalam 23, 5

„Pripremaš stol preda mnom, na pogled neprijateljima mojim; mažeš mi glavu uljem; čaša se moja prelijeva“.

6. Računaj na Gospodina

„Ne razjaruj se protiv opakih, ne postupaj s gorljivošću protiv zločinaca, jer oni će se sasušiti brzo poput trave, i kao zelenilo, oni će uvenuti. Računaj na GOSPODINA i postupaj dobro za boraviti u zavičaju i napasati u sigurnosti. Tvoje slasti nek budu u GOSPODINU, i on će ti dati sve što ti srce traži. Okreni svoje korake ka GOSPODINU, računaj na njega: on će djelovati, on će učiniti da se pojavi pravda kao zora i tvoja pravda kao sredina podneva.

Ostani spokojan uz GOSPODINA; uzdaj se u njega; ne raspaljuj se protiv onoga tko uspijeva, protiv ljudi koji postupaju s lukavošću. Ostavi gnjev, napusti srdžbu, ne raspaljuj se; to će zlo svršiti. Jer zli bit će iščupani, ali oni koji očekuju GOSPODINA posjedovat će zavičaj. Još nešto malo i nema više bezbožnika; istraži njegovo mjesto, nema više ničeg. Ali ponizni će posjedovati zavičaj, oni će uživati jedan potpuni mir. Bezbožnik spletkari protiv pravednika; protiv njega on škrguće zubima.

Gospodin

Ali GOSPODIN se smije njemu, jer on vidi dolazak svog dana. Bezbožnici su potegli svoj mač napeli luk za oboriti poniznog i sirotog, za zaklati onog koji hodi pravedno. Ali njihov će mač ući u njihovo srce i njihovi se polomiti lukovi. Malenkost koju ima pravednik vrijedi više nego svo bogatstvo brojnih bezbožnika, Jer ruke će se bezbožnicima slomiti, ali GOSPODIN podržava pravednike.

GOSPODIN poznaje dane poštenih ljudi, i njihova će baština zauvijek opstajati. Oni neće biti razočarani u vrijeme nevolje, u dane gladi oni će biti nasićeni. Propast će bezbožnici; i neprijatelji GOSPODINOVI, jednaki uresima livadskim, oni su otišli, otišli u dimu. Bezbožnik pozajmljuje, ne vraća on; pravednik ima samilosti i on daje. Da, oni koje on blagoslovi posjedovat će zavičaj, i oni koje prokune bit će iščupani“.

Naš nam Otac obećava mir! Bez obzira na ono s čime se možemo suočiti, kao Njegovoj djeci, obećan nam je Njegovi mir!

7. Psalmi iz Biblije – Psalam 28, 7

„U njega se srce moje pouzdalo i pomoć mi dođe; zato mi kliče srce i pjesmom njega slavim“.

Postoji moć u zahvalnosti, pogotovo kada zahvalnost postane pjesma unutar naših srca. Zahvalno srce može pogledati na vedru strani i vidjeti svjetlost u svakoj situaciji u kojoj se možemo naći.

8. Psalam 112, 7

„Ne treba se bojati zla glasa, srce je njegovo mirno; on se uzda u Gospodina“.

Objava: Neću se bojati loših vijesti, jer moje je srce čvrsto i pouzdajem se u Gospodina!

9. Psalmi iz Biblije – Psalam 51, 10

„Srce čisto stvori mi, Bože, duh pravi obnovi u meni“!

Molitva: Oče Bože, molim Te i tražim od Tebe obnovu i ozdravljenje ispravnog duha u meni, očišćenje moga srca, kako bih mogao/la razmišljati u skladu sa Tvojim srcem.

10. Psalam 29, 11

„Jahve narodu svom daje jakost, Jahve narod svoj mirom blagoslivlja“.

Molitva: Gospodine, u svojoj Riječi Ti mi obećavaš dati svoju snagu, kako bih se mogao/la suočiti sa svime što je ispred mene. Ti kažeš da ćeš me blagosloviti svojim mirom. Hvala Ti na Tvome miru Bože! Pomozi mi da hodam u Tvome miru, svakoga trenutka.

11. Psalmi iz Biblije – Psalam 16, 8-9

„Jahve mi je svagda pred očima; jer mi je zdesna, neću posrnuti. Stoga mi se raduje srce i kliče duša, i tijelo mi spokojno počiva“.

Možemo počinuti u nadi, jer Isus je naša živa nada!

12. Psalam 32, 7

„Ti si zaklon moj, čuvaš me od tjeskobe; okružit ćeš me radošću spasenja“.

Samo zamislite Gospodina kako vam pjeva pjesme mira i izbavljenja. Da, to je stvarno! Riječ kaže da nas Bog okružuje svojim pjesmama izbavljenja. Kakav prekrasan prizor! Bog je za nas!

13. Psalmi iz Biblije – Psalam 143, 4-6

„Duh je moju meni pun straha, srce mi trne u prsima. Mislim na prošle dane, razmišljam o svima djelima tvojim, promatram radove ruku tvojih. Pružam k tebi ruke svoje; duša moja čeka tebe kao suha zemlja“.

Prisjećanje Božje vjernosti u vremenima nevolje pretvorit će bitku u moćno vrijeme slavljenja, a slavljenje je oružje!

14. Psalam 17, 5-6

„Pravu stazu ne ostavi hod moj; na putovima tvojim ne posrnu korak moj. Tebe prizivljem; jer me ti uslišiš, Bože, prigni mi uho svoje, čuj riječ moju“!

Bog čuje svaku našu riječ i vidi svaki uplakani vapaj za pomoć! Možemo imati pouzdanja da Bog čuje naša srca, Bog zna kroz što prolazimo. Bog će biti naša pomoć u razdobljima nevolje.

15. Psalmi iz Biblije – Psalam 18, 2-3

Ovi stihovi su snažna objava: „Ljubim te, Jahve, kreposti moja! Jahve, hridino moja, utvrdo moja, spase moj; Bože moj, pećino moja kojoj se utječem, štite moj, snago spasenja moga, tvrđavo moja“!

16. Psalam 18, 32

„Bog, koji me opasao snagom, učinio mi put neopasnim“.

Ono što nas nosi kroz nevolje jest Božja snaga, ne naša vlastita!

17. Psalmi iz Biblije – Psalam 27, 1

„Jahve mi je svjetlost i spasenje: koga da se bojim? Jahve je štit života moga: pred kime da strepim“?

Kada vidimo onako kako Bog vidi, kroz Njegovu Riječ, iz Božje perspektive, tada možemo početi shvaćati kako se uopće nemamo čega bojati.

18. Psalam 31, 14-15

„Ali se ja uzdam u tebe, Gospodine, velim: “Ti si Bog moj!” U tvojim je rukama nesreća moja: izbavi me iz ruke neprijatelja i tlačitelja mojih“!

19. Psalmi iz Biblije – Psalam 27, 14

„U Jahvu se uzdaj, ojunači se, čvrsto nek` bude srce tvoje: u Jahvu se uzdaj“!

Molitva: Daj mi hrabrosti i pouzdanja u vremena čekanja Gospodine!

20. Psalam 33, 20-22

„Naša se duša Jahvi nada, on je pomoć i zaštita naša. Srce nam se u njemu raduje, u njegovo sveto ime mi se uzdamo. Neka dobrota tvoja, o Jahve, bude nad nama, kao što se mi u tebe uzdamo“!

Molitva: Hvala Ti Gospodine, na istini i moći Tvoje Riječi. Neka ona duboko uđe u moje srce i neka postane dio onoga tko sam ja. Neka ona vodi svaki moj korak. Tvoja Riječ je nepogrješiva i Ti si zauvijek vjeran!

Autorica: Heather Barr

Izvor: www.ibelieve.com

Prenosi: www.novizivot.net

Koji su vam najljepši Psalmi iz Biblije?

Možda će vas zanimati i ovo: