Ratatouille od tikvica i patlidžana

Ispod možete vidjeti recept za ratatouille od tikvica i patlidžana. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka ili slana jela, upišete u pretragu npr. “Recept za proljetni sendvič” ili “Proljetni sendvič” i kliknete “Search”.

Ratatouille od tikvica i patlidžana
Kuhanje i zdrava hrana

Dobar recept za ratatouille od tikvica i patlidžana

Sastojci za 1 osobu:

– 1/2 patlidžana (150 g)
– 1 tikvica (100 g)
– 1/4 glavice crvenog luka
– 1/4 slatke zelene ili žute paprike
– 1/2 češnja češnjaka
– stručak aromatičnog bilja (peršin, majčina dušica, celer, lovor)
– 1 žlica ulja
– sol
– 2 zrele rajčice
– 1 kriška tost-kruha
– 1 mala žlica ribanog sira

Priprema

Ogulite patlidžan i tikvicu, razrežite ih na 4 dijela i stavite u posudu na zagrijano ulje da se nekoliko minuta pirjaju; zatim dodajte kosani luk, papriku i češnjak, aromatično bilje, sol i rajčice razrezane na 4 dijela (neoljuštene, neocijeđene, bez sjemenki). Pokrijte poklopcem dok ne zakipi, zatim smanjite vatru i ostavite da se povrće polako pirja oko sat vremena. Povremeno ga promiješajte kuhačom.

Tako ćete dobiti masu sličnu pireu. Ako ustanovite da je prerijetka, pojačajte vatru da tekućina ispari, poklopite. Ako je masa pregusta, dodajte za vrijeme kuhanja malo vode. Izvadite aromatično bilje i prelijte krišku prženoga kruha ratatouilleom, pa pospite ribanim parmezanom. Kao srednje, odnosno glavno jelo, možete ga upotpuniti jajem “u košuljici”.

Da li ste isprobali ovaj recept za ratatouille od tikvica i patlidžana? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Pročitaj još: Kuhanje

Kuhanje je termička obrada sirove hrane. Kuha se u vodi ili na pari na 100 °C. Osim kuhanja hrana se termički može još pripremati i pečenjem ili pirjanjem. Oba načina hranu termički obrađuju na temperaturi od preko 100 °C, s tim što se pirjanje odvija na nešto nižoj temperaturi, bliže 100 °C.

NE PROPUSTI  Recept za zapaljena teleća jetra

IZVOR: Wikipedija

Hrana

Hrana je bilo koja tvar koja apsorpcijom u ljudskom organizmu doprinosi očuvanju homeostaze istog. Hranu u užem smislu čine sljedeći sastojci:

– Ugljikohidrati
– Bjelančevine
– Masti
– Vitamini
– Minerali

Ona čovjeku omogućava svakodnevne aktivnosti.

IZVOR: Wikipedija

Koliko puta tjedno često kuhate i koje vam je najbolje jelo? Recite nam u komentarima. Hvala!

Možda će vas zanimati i ovo: